Ďurianová v cyklo drese: Ako zvládne 4 dni na bicykli naprieč Slovenskom?

Športovo – charitatívne podujatie Parasport24 tour sa vracia so svojím už 12. ročníkom.

30.05.2019 00:00
Marianna Ďurianová Foto:
Podujatie Parasport24 sa uskutoční začiatkom júna, aj tento rok sa zapojí moderátorka Marianna Ďurianová.
debata

Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností odštartuje v stredu 5. júna z Prešova a svoju tohtoročnú trasu uzavrie 8. júna v Bešeňovej.

K pelotónu Parasport24 tour sa každoročne pripája množstvo známych osobností z rôznych oblastí verejného života – herci, speváci, hudobníci či moderátori. Spravidla každý rok sa medzi nimi objaví nová tvár, vlani sa ňou stala moderátorka Marianna Ďurianová. „Priznám sa, že pozvanie na akciu som prijala s určitými obavami, jednak či to fyzicky zvládnem a jednak som mala prežiť niekoľko dní s cudzími ľuďmi… No už po prvom dni mi bolo jasné, že obavy boli úplne zbytočné, pretože tím Parasport24 tvoria neuveriteľne milí ľudia, plní odhodlania, vtipu a ochoty pomôcť. Môj pohľad na hendikepovaných sa aj vďaka tejto akcii zmenil. Pochopila som totiž, že oni často pomôžu oveľa viac nám – bez hendikepu a dokonca veľmi ochotne. Keď sme sa posledný deň lúčili, bolo mi smutno, ale našťastie aj počas roka sme stále v kontakte a tak vieme, čo sa v našich životoch medzitým udialo,“ opísala moderátorka.

Podujatie Parasport24 sa uskutoční začiatkom júna. Foto: OZ Parasport24
Parasport24 Podujatie Parasport24 sa uskutoční začiatkom júna.

Medzi všetkými známymi podporovateľmi podujatia má tak trochu špeciálne miesto herec Přemysl Boublík. Na cyklistike sa totiž zúčastňuje celkom od začiatku, teda už dlhých 12 rokov. Okrem Marianny Ďurianovej a Přemysla Boublíka pelotón opäť podporia i moderátorka Bibiana Ondrejková, herečka Zuzana Vačková či spevák Martin Harich. K akcii sa po rokoch znova pridáva i hudobný producent a spevák Jakub Petraník. Podujatie dlhodobo podporuje tiež speváčka Sima Martausová.

Podujatie Parasport24 sa uskutoční začiatkom... Foto: Stana Topoľská
Přemysl Boublík Podujatie Parasport24 sa uskutoční začiatkom júna aj s hercom Přemyslom Boublíkom.

"Mám veľkú radosť, že sa nám Parasport24 tour opäť podarilo zorganizovať. Komunita hendikepovaných športovcov vďaka tomu už tradične aj s podporou osobností sadne na niekoľko dní na bicykle, prejde naprieč Slovenskom a každý deň bude na naplánovaných zastávkach pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú,” vysvetľuje organizátor podujatia Miroslav Buľovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marianna Ďurianová #Parasport24

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...