Norisová a Kovaľ spolu pred kamerou! A s nimi známi standupisti

V Bratislave a vo Zvolene sa v týchto dňoch nakrúca film s názvom STAND UP.

05.06.2019 02:00
Ondrej Kovaľ  a Zuzana Norisová Foto:
Herec Ondrej Kovaľ a Zuzana Norisová počas nakrúcania filmovej novinky s názvom STAND UP.
debata

Slovenský režisér dlhodobo žijúci v USA Juraj Bohuš prináša príbeh Miša, ktorý má svoj životný sen – stať sa úspešným stand-up komikom. Cesta k jeho naplneniu mu však prinesie výzvy, na ktoré nebol vopred pripravený.

Hlavné postavy stvárnia Ondrej Kovaľ a Zuzana Norisová, vo vedľajších postavách uvidíme Szidi Tobias či Adyho Hajdu. Vo filme sa objavia aj populárni standupisti: Mišo Szatmáry, Tomáš Hudák, Matej Adámy, Simona Salátová, Jakub Gulík aj Ján Gordulič.

Herec Ondrej Kovaľ (vpravo) a Zuzana Norisová... Foto: Tomáš Halász
stand up4 Herec Ondrej Kovaľ (vpravo) a Zuzana Norisová počas nakrúcania filmovej novinky s názvom STAND UP.

"Práve spojenie intímneho príbehu zasadeného do konkrétneho lokálneho prostredia a univerzálnej témy hľadania vlastnej identity je pre mňa tým zaujímavým motívom nakrútiť tento film,” povedala producentka Katarína Krnáčová.

Juraj Bohuš je vyštudovaný filmár, absolvent VŠMU, ktorý posledných 20 rokov prežil v USA. Pred 15 rokmi sa stal profesorom na filmovej škole Webster University.

Herec Ondrej Kovaľ (vpravo) počas nakrúcania... Foto: Tomáš Halász
Ondrej Kovaľ Herec Ondrej Kovaľ (vpravo) počas nakrúcania filmovej novinky s názvom STAND UP.

"Pokusy o stand-up vystúpenia na Slovensku poskytujú výbornú metaforu nie len mojej skúsenosti, ale aj súčasného stavu slovenskej spoločnosti. Počas rokov, ako som navštevoval môj rodný kraj, mi nedalo nevšimnúť si, ako sa moje mesto a krajina, v ktorej som vyrastal, menila s príchodom a vzostupom kapitalizmu,” povedal Juraj Bohuš, ktorý na filme pracuje v pozícii režiséra. Za kamerou stojí Juraj Chlpík.

O čom film bude? Mišo sa rozhodne opustiť stabilné denné zamestnanie, aby si mohol splniť svoj sen – stať sa prvým profesionálnym stand-up komikom na Slovensku. Jeho plány mu naruší neohlásená návšteva netere z USA. Spoločne sú nútení vybrať sa na jeho prvé turné po slovenských mestách, počas ktorého postupne obaja zisťujú, že cesta im prináša výzvy, na ktoré neboli vopred pripravení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Norisová #Ondrej Kovaľ #stand up

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...