Freddiemu by sa film Bohemian Rhapsody páčil, odkazuje Brian May kritikom

Britský rockový gitarista a člen skupiny Queen Brian May objahuje oscarový filmový hit Bohemian Rhapsody, ktorému kritici vyčítajú faktickú nesprávnosť.

13.06.2019 17:30
Rami Malek Freddie Mercury Foto:
Rami Malek ako rocková ikona Freddie Mercury.
debata

Ústrednej postave snímky a frontmanovi kapely Freddiemu Mercurymu by sa film páčil, povedal May v rozhovore s hudobným serverom Guitar World.

Podľa Maya nebolo zámerom tvorcov presne zdokumentovať cestu Queenu ku sláve a boj Mercuryho s chorobou AIDS. „Nerobili sme dokument. Nemalo to byť v štýle ‚to sa stalo a potom sa stalo toto‘,“ uviedol 71-ročný hudobník a astrofyzik. Film mal byť podľa neho pokusom nahliadnuť do vnútra Freddieho Mercuryho a zobraziť jeho vnútorný život: jeho „nasadenie, vášeň, strach a slabosti“.

„Chceli sme tiež zaznamenať jeho vzťah k nám ako k rodine, čo bola jedna z vecí, ktoré ho hnali dopredu,“ uviedol May. „Myslím, že Freddiemu by sa to páčilo, pretože je to dobrý, čestný portrét jeho osoby,“ dodal muzikant s tým, že je potešený ohlasom, aký mal film u divákov.

Niektorí fanúšikovia podľa Maya snímku od jej uvedenia do kín pred siedmimi mesiacmi videli niekoľkokrát. „Kto by to čakal? Spievajú s (Queenom) a plačú. V Ázii som stretol ľudí, ktorí to videli 30-krát. Je to úžasné, sme hrozne radi.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Freddie Mercury #Bohemian Rhapsody

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...