Štyri roky pre extrémistu za vyhrážky Harrymu! Nazval ho zradcom rasy

Krajne pravicového univerzitného študenta, ktorý nazval princa Harryho "zradcom rasy" a vytvoril obrázok, na ktorom mu mieri pištoľou na hlavu, odsúdili v utorok v Británii na vyše štyri roky väzenia. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

19.06.2019 12:09
Princ Harry, vojvoda zo Sussexu na zábere z... Foto: ,
Princ Harry, vojvoda zo Sussexu na zábere z návštevy detskej nemocnice v Oxforde.
debata (1)

Michal Szewczuk (19) zverejnil tento obrázok obsahujúci aj hákový kríž vlani v lete na sociálnej sieti Gab, niekoľko mesiacov po tom, ako sa princ Harry oženil s americkou herečkou Meghan Markleovou – mulatkou. Status sprevádzala fráza „Uvidíme sa neskôr, zradca rasy“.

Szewczuk, ktorý si odsedí štyri roky a tri mesiace, sa priznal v dvoch bodoch obžaloby z podpory terorizmu, ako aj v piatich bodoch obžaloby z vlastníctva teroristického materiálu vrátane Manuálu bieleho odporu a manuálu teroristickej siete al-Káida.

Tínedžer sa presťahoval do Británie z Poľska ako desaťročný a žil v meste Leeds na severe Anglicka. Odsúdili ho na londýnskom súde Old Bailey spolu s 18-ročným Oskarom Dunnom-Koczorowským, ktorý sa priznal v dvoch bodoch obžaloby z podpory terorizmu po tom, ako sa obaja zapájali v rovnakých online diskusiách.

Sudkyňa Rebecca Pouletová označila statusy za „odporné a zločinné z dôvodu ich jasného zámeru nabádať na terorizmus“. „Jednotlivci vyzývali na spáchanie hrozných násilných činov voči iným ľuďom z dôvodov, ktoré normálne zmýšľajúci človek nikdy nepochopí,“ dodala sudkyňa. Dunn-Koczorowski strávi za mrežami 18 mesiacov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #väzenie #odsúdenie #extrémista

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...