Najbohatší Nór sa oženil! 95-ročný Olav Thon si vzal ženu, ktorú miloval dekády

Ako z filmu! Tak vyzerá piatková svadba najbohatšieho muža Nórska, dnes už 95-ročného Olava Thona. Vzal si svojho dlhoročnú partnerku - 79-ročnú Sissel Berdal Hagaovú.

22.06.2019 09:23
Nórsky miliardár Olav Thon a jeho manželka... Foto: ,
Nórsky miliardár Olav Thon a jeho manželka Sissel Berdal Haga pózujú médiám po ich sobáši v Hoteli Bristol v Oslo.
debata (11)

Ako informujú zahraničné médiá, sobáš sa konal na streche Hotela Bristol v Osle – prvého hotela, ktorý Thon vybudoval predtým než sa stal hotelovým mogulom a majiteľom nehnuteľností po celom svete.

Podľa informácií britského Daily Mail vlastní tento muž, ktorý sa nachádza v prvej dvestovke najbohatších ľudí planéty, viac ako 60 hotelov a celkovo bezmála 450 nehnuteľností. Jeho majetok odhadli naposledy na 6 miliárd eur, bolo to v roku 2013.

Hoci Thon sa s Hagaovou neukazoval na verejnosti často, nórske zdroje hovoria o dlhoročnej láske a vzťahu dvojice, ktorej však stála v ceste jedna prekážka. Thon bol ženatý a do posledných chvíľ sa staral o svoju prvú manželku, ktorá trpela Alzheimerovou chorobou. Umrela minulý rok.

zväčšiť Nórsky miliardár Olav Thon a jeho manželka... Foto: SITA/AP, Berit Roald
Nórsky miliardár Olav Thon a jeho manželka Sissel Berdal Haga pózujú médiám po ich sobáši v Hoteli Bristol v Oslo. Nórsky miliardár Olav Thon a jeho manželka Sissel Berdal Haga pózujú médiám po ich sobáši v Hoteli Bristol v Oslo.

Vzťah Sissel Berdal Hagaovou s nórskym miliardárom sa údajne začal už pred 35 rokmi. Thon ho verejne priznal v roku 2017, keď médiám vysvetlil, že miluje ženu, ktorá je jeho v živote už dlhé roky, ale zároveň sa rozhodol zostať po boku prvej zákonitej polovičky v ťažkých chvíľach jej choroby.

„Prečo nenechať veci diať sa v tichosti a v rovnakom čase sa postarať o človeka, ktorého život si vzala pod vládu vážna choroba,“ uviedol vtedy pre nórske noviny Nettavisen.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #vek #svadba #Nórsko #manželka #Alzheimerova choroba #miliardár #boháč

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...