Harry, Meghan a ich rázny krok! Krstní rodičia Archieho? Takto sa rozhodli!

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan pokrstia v sobotu svojho syna Archieho.

04.07.2019 10:00
meghan, harry Foto: ,
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan s ich synom Archiem.
debata (6)

Pôjde o súkromný obrad, pričom pár mená krstných rodičov svojho potomka nezverejní, oznámil v stredu Buckinghamský pa­lác.

„Archie Harrison Mountbatten-Windsor bude v sobotu 6. júla pokrstený arcibiskupom z Canterbury na malej súkromnej ceremónii v privátnej kaplnke Windsorského zámku,“ cituje agentúra AFP z krátkeho vyhlásenia paláca. V tom sa ďalej píše, že identita krstných rodičov malého Archieho ostane v súlade s ich želaním verejnosti neznáma. Pritom už od okamihu oznámenia tehotenstva manželky princa Harryho sa špekulovalo o možných menách. Okrem členov kráľovskej rodiny sa skloňovali najmä ľudia ako Amal a George Clooneyovci, Serena Williams či Elton John.

George a Amal Clooneyovi v meste Edinburgh. Foto: Reuters, Profimedia
Amal Clooney George a Amal Clooneyovi v meste Edinburgh.

Vopred pomerne očakávané rozhodnutie udržať krst skrytý pred zrakom verejnosti, už odsúdila britská bulvárna tlač i experti na britskú kráľovskú rodinu vyjadrujúci sa pre médiá, píše AFP. Táto agentúra tiež pripomína, že Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu a bývalá americká herečka, sa po májovom pôrode Archieho na verejnosti objavila len párkrát.

Meghan a Harry držali podrobnosti okolo narodenia svojho potomka v tajnosti a vyhli sa tak mediálnemu honu, aký tradične obklopuje členov britskej kráľovskej rodiny. Práve pre tieto rozhodnutia sa však Meghan a Harry koncom júna stali terčom kritiky. Vyšlo totiž na povrch, že z peňazí daňových poplatníkov použili 2,4 milióna libier (2,69 milióna eur) na renováciu svojej rezidencie neďaleko Windsorského zámku, nazývanú Frogmore Cottage.

Britská novinárka Penny Junorová, píšuca dlhodobo o kráľovskej rodine, na margo týchto informácií skonštatovala, že Harry a Meghan „nemôžu mať oboje“. „Buď nech sú úplne diskrétni, zaplatia za svoj dom a stratia sa z dohľadu (verejnosti), alebo nech hrajú tú hru tak, ako sa má hrať,“ napísala pre The Sunday Times.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #krst #vojvodkyňa Meghan #Archie

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...