Najbohatší muž planéty je už rozvedený! Jeho ex dostane miliardy

Rozvod zakladateľa americkej obchodnej spoločnosti Amazon Jeffa Bezosa s manželkou MacKenzie Bezosovou v piatok zavŕšil sudca v seattleskej oblasti.

06.07.2019 08:50
Jeff Bezos Foto:
Jeff Bezos a jeho manželka MacKenzie na archívnej snímke.
debata (5)

Dokončenie rozvodového konania vydláždilo Bezosovej cestu k získaniu finančného vyrovnania vo výške 38,3 miliardy dolárov v akciách Amazonu.

Amazon, najväčší internetový maloobchod na svete, v apríli oznámil, že po tom, ako súd schválil rozvod, budú štyri percentá akcií zostávajúcich v obehu – 19,7 milióna akcií – registrované na meno MacKenzie Bezosovej. Pár, ktorý bol zosobášený 25 rokov, ohlásil svoje plány na rozvod v spoločnom januárovom statuse na sociálnej sieti Twitter. Jeff Bezos si v Amazone zachová 12-percentný kapitálový podiel a zostane najbohatším človekom na svete, píše Bloomberg.

Bezosová uviedla, že svojmu exmanželovi dá hlasovaciu kontrolu nad svojimi akciami. Bezosová v máji prisľúbila, že venuje polovicu svojho imania na charitatívne účely v rámci kampane Giving Pledge, iniciovanej v roku 2010 americkým miliardárom Warrenom Buffettom a spoluzakladateľom spoločnosti Microsoft Billom Gatesom.

Jeff (55) a MacKenzie (49) majú spolu troch synov a jednu dcéru, ktorú si adoptovali z Číny. Zakladateľ Amazonu má podľa časopisu Forbes majetok vo výške 159,5 miliardy dolárov.

Správa o krachu manželstva Jeffa Bezosa s manželkou MacKenzie Bezosovou sa dostala do médií v januári 2019. Následne médiá prišli s informáciou, že najbohatší muž sveta prežíva niekoľkomesačný horúci románik s moderátorkou Lauren Sanchezovou. Manželia v januári vydali aj spoločné vyhlásenie: "Mali sme ako zosobášený pár skvelý spoločný život a vidíme pred sebou skvelú budúcnosť ako rodičia, priatelia a partneri v podnikoch a projektoch,“ uviedli na Twitteri.

Moderátorka Lauren Sanchez. Foto: Profimedia
Lauren Sanchez Moderátorka Lauren Sanchez.

The National Enquirer priniesol informácie, že Jeff Bezos si od apríla minulého roka posielal erotické sms-ky a fotografie práve s peknou moderátorkou – mal jej posielať dokonca zábery svojho prirodzenia a horúce správy, ktoré magazín aj zverejnil. Párik sa stretával v hoteloch či v súkromnom lietadle Bezosa, po vášnivých stretnutiach sa obaja vrátili k svojim „polovičkám“. Lauren Sanchez je od roku 2005 vydatá za hollywoodskeho agenta Patricka Whitesella, s ktorým má dve deti, syna a dcéru.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #rozvod #Jeff Bezos

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...