Americký raper A$AP Rocky trvá na svojej nevine

Americký raper prehlásil v utorok svoju nevinu na procese v súvislosti s násilnou hádkou, ktorá sa odohrala v júni v uliciach švédskeho hlavného mesta Štokholm.

30.07.2019 16:10
Americký raper A$AP Rocky Foto:
Americký raper A$AP Rocky na archívnej snímke.
debata (1)

„Pripúšťa, že žalujúceho zhodil na zem, že mu stúpil na rameno a udrel alebo tlačil jeho plece,“ povedal na súde v Štokholme raperov právny zástupca Slobodan Jovicic. Dodal, išlo o prípad „sebaobrany“.

Okrem samotného rapera, ktorého občianske meno je Rakim Mayers, predstúpili pred súd aj ďalší dvaja členovia z jeho tímu. Prokurátor Daniel Suneson súdu v utorok ráno v úvode pojednávania povedal, že verí, že Mayers a ďalší dvaja obvinení spoločne napadli žalujúceho 19-ročného muža. Obvinený ho podľa prokurátora udrel, kopol a buchol fľašou.

Novinári čakajú pred súdom, kde sa  koná... Foto: TASR/AP, Fredrik Persson
A$AP Rocky Novinári čakajú pred súdom, kde sa koná sledovaný súdny proces s americkým rapperom A$AP Rockym v Štokholme.

Prokurátor následne súdu predstavil niektoré časti z približne 550-stranového dokumentu z predbežného vyšetrovania. Medzi dôkazy predložené žalobou patria zábery z priemyselných kamier a mapy s cieľom zostaviť časový sled udalostí, ktoré viedli k bitke. K zatknutiu 30-ročného Mayersa došlo 3. júla, tri dni po pouličnej bitke (30. júna), ktorá sa odohrala po jeho koncerte vo švédskom hlavnom meste. Polícia zatkla okrem rapera aj ďalších dvoch členov jeho tímu. Mayers na margo incidentu uviedol, že konal v sebaobrane.

Prokurátor sa rozhodol vzniesť voči raperovi obvinenia po tom, ako si preštudoval videozáznamy z bitky, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach. Mayers a dve ďalšie osoby sú obvinené z ublíženia na zdraví. Raperovi pritom podľa medializovaných informácií hrozí v prípade uznania za vinného až dvojročné väzenie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Štokholm #ASAP Rocky

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...