Za ukradnutú skladbu musí Katy Perry zaplatiť! Dark Horse ju pripraví o milióny

Katy Perry a jej vydavateľstvo musia zaplatiť odškodné za odcudzenú skladbu raperovi Marcusovi Grayovi prezývanému Flame a jeho dvom spoluautorom piesne Joyful Noise.

02.08.2019 14:00
Speváčka Katy Perry v kreácii Balmain Haute... Foto: ,
Speváčka Katy Perry.
debata

Porota súdu v Los Angeles vo štvrtok rozhodla, že popová hviezda Katy Perryová a osoby, ktoré s ňou spolupracovali na hite Dark Horse z roku 2013 ako aj speváčkino hudobné vydavateľstvo musia zaplatiť dovedna 2,78 milióna dolárov (2,5 milióna eur) ako odškodné raperovi Marcusovi Grayovi prezývanému Flame a jeho dvom spoluautorom piesne Joyful Noise z roku 2009, informovala v piatok agentúra AP.

Dôvodom je, že túto kresťanskú rappovú pieseň podľa verdiktu napodobnili zmieneným hitom Dark Horse a porušili tak autorské práva. Samotná Perryová má zaplatiť čosi vyše 550.000 dolárov (495.839 eur), zatiaľ čo väčšinu odškodného má uhradiť jej nahrávacia spoločnosť Capitol Records, píše agentúra AP.

Verdikt podľa AP predstavuje pomerne nečakané víťazstvo pre Graya, málo známeho kresťanského rappera, ktorý už pred piatimi rokmi podal voči slávnej Perryovej v súvislosti s piesňou žalobu pre porušenie autorských práv.

Súdna porota už skôr tento týždeň rozhodla, že autori hitu Dark Horse napodobnili pieseň Joyful Noise, výšku odškodného však stanovila až vo štvrtok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Katy Perry #odškodné #Dark Horse

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...