Tragédia v rodine Kennedyovcov, 22-ročná vnučka Roberta F. Kennedyho zomrela

V USA vo štvrtok zomrela dvadsaťdvaročná Saoirse Kennedy Hill, vnučka Roberta F. Kennedyho, mladšieho brata niekdajšieho prezidenta Johna F. Kennedyho z rokov 1961-63.

02.08.2019 10:13
Saoirse Kennedy Hill Foto:
Saoirse Kennedy Hill, vnučka Roberta F. Kennedyho.
debata (21)

Denník The New York Times napísal s odvolaním na priateľa rodiny, že príčinou smrti bolo predávkovanie. Do domu manželky Roberta Kennedyho, Ethel, bola vo štvrtok privolaná záchranná služba, jej vnučka Saoirse Kennedy Hill bola prevezená do nemocnice v Hyannis v Massachusetts, ale tam lekári konštatovali smrť.

Záber z roku 2000 - vnučka  Roberta F.... Foto: Reuters, Hillery Smith Garrison
Obit Saoirse Kennedy Hill Záber z roku 2000 - vnučka Roberta F. Kennedyho, Saoirse Kennedy Hill (v ružových šatách) na cintoríne v Arlingtone spolu s rodinou Kennedyových.

91-ročná Ethel Kennedyová, ktorá je vdovou po Robertovi Kennedym, k úmrtiu uviedla, že „svet je teraz o niečo menej krásny“. Ethel a Robert Kennedyovci mali 11 detí, Saoirse bola dcérou jedného z nich, Courtney Kennedyovej Hillovej. Úmrtie potvrdili tiež úrady s tým, že do domu v Hyannis boli privolaní kvôli vyšetreniu úmrtia policajti.

Do domu manželky Roberta Kennedyho, Ethel, bola... Foto: Reuters, FAITH NINIVAGGI
PEOPLE-KENNEDY/ Do domu manželky Roberta Kennedyho, Ethel, bola privolaná záchranná služba.

Hillová študovala na vyššej škole v Bostone a podľa The New York Times sama opísala v článku pre študentské noviny svoj boj proti depresii. Bola jedinou dcérou Courtney Kennedyovej Hillovej.

Ethel Kennedyová má za sebou sériu rodinných tragédií. Okrem straty manžela po jeho zavraždení v roku 1968 prišla aj o dvoch synov. David zomrel v roku 1984 na predávkovanie vo veku 28 rokov a Michael sa zabil pri nehode na lyžiach v roku 1997.

Rodinné sídlo Kennedyovcov v  Hyannis. Foto: Reuters, Stew Milne
Obit Saoirse Kennedy Rodinné sídlo Kennedyovcov v Hyannis.

Robert F. Kennedy, ktorý bol rovnako ako jeho starší brat vo vrcholnej politike, podľahol atentátu. Prezident John F. Kennedy sa stal obeťou iného atentátu v roku 1963.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Robert Kennedy #Saoirse Kennedy Hill

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...