Držiteľ Grammy, R. Kelly, odmietol vinu v prípade sexuálneho zneužívania

Sudca spevákovi zamietol žiadosť o prepustenie na kauciu, pričom dal za pravdu žalobcom, podľa ktorých predstavuje verejnú hrozbu a zároveň je riziko, že by sa pokúsil o útek.

04.08.2019 00:00
R. Kelly Foto:
Obvinený spevák R. Kelly.
debata

Americký spevák R. Kelly v piatok pred súdom odmietol vinu v prípade federálnych obvinení zo sexuálneho zneužívania žien a dievčat, ktoré navštívili jeho koncerty. Jeho právnici pritom údajné obete označili za naštvané fanúšičky.

Päťdesiatdvaročnému R. Kellymu zároveň sudca v Brooklyne zamietol žiadosť o prepustenie na kauciu, pričom dal za pravdu žalobcom, podľa ktorých predstavuje verejnú hrozbu, mohol by sa pokúsiť o manipuláciu svedkov, marenie spravodlivosti a zároveň je riziko, že by sa pokúsil o útek. Jeho právni zástupcovia sa proti tomu plánujú odvolať.

Trojnásobného držiteľa Grammy, ktorého skutočné meno je Robert Sylvester Kelly, obviňujú, že využil svoju slávu, aby zlákal mladé ženy a dievčatá na nelegálne sexuálne aktivity. Následne ich podľa žaloby izoloval od rodiny a priateľov.

Pojednávanie v New Yorku nasledovalo po minulomesačnom zatknutí Kellyho v Chicagu, kde čelí obvineniam v inom prípade v súvislosti s detskou pornografiou. Po jeho skončení ho teda presunuli naspäť do Chicaga, kde zostáva za mrežami čakajúc na rozhodnutie o tom, či sa postaví pred súd.

R. Kelly, celým menom Robert Sylvester Kelly, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1989. Debutoval v roku 1992 albumom Born Into The 90's, ktorý nahral so skupinou Public Announcement. O rok neskôr vydal prvú sólovku 12 Play, po ktorej nasledovalo ďalších pätnásť štúdioviek, z toho trinásť sóloviek a dva spoločné albumy s rapperom Jay Z – The Best Of Both Worlds (2002) a Unfinished Business (2004). Jeho zrejme najznámejším hitom je skladba I Believe I Can Fly, za ktorú dostal v roku 1998 tri ceny Grammy.

debata chyba
Viac na túto tému: #sexuálne zneužívanie #R. Kelly

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....