Olivia Newton-John bojuje s rakovinou: Nechcem vedieť, koľko času mi zostáva

Umelkyňa, ktorá má rakovinu prsníka, vníma každý deň ako dar.

08.08.2019 00:00
Herečka Olivia Newton-John na archívnom zábere. Foto: ,
Herečka Olivia Newton-John na archívnom zábere.
debata

Austrálska speváčka a herečka Olivia Newton-John, ktorá bojuje s rakovinou prsníka vo štvrtom štádiu, nechce vedieť, koľko života jej ešte zostáva. Sedemdesiatročná umelkyňa sa tak vyjadrila v rozhovore v relácii 60 Minutes Australia s tým, že túto informáciu jednoducho nechce poznať. „Ak vám niekto povie, že máte šesť mesiacov života, veľmi pravdepodobne to tak bude, pretože tomu veríte. Pre mňa, z psychologického hľadiska, je lepšie nemať predstavu o tom, čo (lekári, pozn) očakávajú a čo prežil posledný človek, čo mal to, čo máte vy,“ vysvetlila.

Rodáčka z anglického Cambridgea si aj napriek svojej diagnóze plánuje užívať život. „Mám také šťastie, že som si týmto prešla už tri razy a stále som tu. Vieme, že raz zomrieme, len nevieme, kedy. Keď vám diagnostikujú rakovinu alebo vám dajú desivú úprimnú diagnózu, zrazu máte možnosť časového limitu. Takže každý deň je dar,“ skonštatovala interpretka.

Olivia Newton-John začínala ako folková speváčka a v polovici 70. rokov minulého storočia dosiahla úspech s albumami If You Love Me, Let Me Know (1974) a Have You Never Been Mellow (1975). Po filmovom muzikáli Pomáda (1978), ktorý ju preslávil na celom svete, si zahrala v snímkach ako Xanadu (1980), Nebeský pár (1983) alebo Neskrotné kočky (2001). Naďalej sa venuje aj hudbe, pričom za svoju tvorbu získala štyri ceny Grammy. Medzi jej najväčšie hity patria skladby I Honestly Love You, Have You Never Been Mellow, Magic, Xanadu (feat. Electric Light Orchestra) alebo Physical.

debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #Olivia Newton-John

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...