Štíhlejšia ako prútik! Princezná Diana pred svadbou chudla, jej obvod pásu bol...

Ich kráľovskej svadbe sa 29. júla 1981 prizeral celý svet.

15.08.2019 10:02
debata

Iba 20-ročná Diana Spencer si brala za manžela britského princa Charlesa. Pre ľudí išlo o modernú rozprávku, v ktorej sa z obyčajného dievčaťa stane princezná. Deň svadby či obdobie pred ňou však pre hlavnú aktérku tohto príbehu, Dianu Spencerovú, obdobím dokonalého šťastia nebolo, čo o pár rokov neskôr prezradila v niekoľkých rozhovoroch, ktoré sa dostali aj do mnohých životopisných kníh či dokumentov.

Záber z júla 1981, keď si áno povedal princ... Foto: SITA/AP
princ Charles a Lady Diana Spencer Záber z júla 1981, keď si áno povedal princ Charles a Lady Diana Spencer. Z ich manželstva pochádzajú dvaja synovia - princ William a princ Harry.

Ako nedávno odznelo v dokumente „Charles and Di: The Truth Behind their Royal Wedding“, odvysielanom na stanici Channel 5, stres a ohromný tlak pred svadbou spôsobil, že už tak útla Diana ešte viac schudla. Opísala to dizajnérka Elizabeth Emanuel, ktorá navrhla svadobné šaty budúcej princeznej z Walesu.

„Chudla tak rapídne, že sme museli začínať vždy odznova,“ opísala prácu na šatách spomínaná dizajnérka a dodala: „Obvod jej drieku bol na konci 58 centimetrov, bola skutočne štíhlučká ako modelka.“

Pred svadbou v roku 1981 absolvoval princ Charles návštevu Austrálie a Nového Zélandu a jeho budúca manželka sa v tomto období cítila izolovaná a trpela depresiami, ktoré sa podpísali aj pod jej rapídny úbytok na hmotnosti," píše sa v knihe „Charles: The Misunderstood Prince“ autorky Sally Bedell Smith.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #princezná Diana #princ charles

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...