Tvrdá kritika pre Meghan a Harryho za súkromné lety! Už ich bráni aj Elton John

Kritika, opovrhnutie, verbálne útoky. V posledných dňoch im opäť čelí slávny pár - princ Harry a jeho manželka - vojvodkyňa Meghan zo Sussexu. Dôvodom má byť používanie súkromného lietadla.

20.08.2019 11:25
debata (2)
Vojvodkyňa Meghan a jej syn Archie v náručí... Foto: Profimedia
Vojvodkyňa Meghan a jej syn Archie Vojvodkyňa Meghan a jej syn Archie v náručí vystupujú zo súkromného lietadla na letisku na juhu Francúzska.

Členovia britskej kráľovskej rodiny, ktorí sú od svojej svadby v neustálom centre pozornosti médií a verejnosti, museli nedávno opäť čeliť kritike, keď vysvitlo, že si letnú dovolenku užili v sídle speváka Eltona Johna na juhu Francúzska. A do luxusnej nehnuteľnosti leteli Johnovým súkromným lietadlom.

Obaja manželia podporujú niekoľko ekologických organizácií a najmä Harry sa zasadzuje za záchranu lesov a životného prostredia. Aj preto sa okamžite ozvali hlasy kritikov, podľa ktorých sa kráľovská dvojica vôbec nespráva zodpovedne. Dôvodom majú byť napríklad aj uhlíkové emisie pri letoch súkromným lietadlom. Za posledné dni s ním vojvoda a vojvodkyňa leteli údajne už tretíkrát.

Hoci vojvodcovský pár komentáre na internete a v médiách nekomentoval, svojich prominentných hostí sa zastal verejne sám Elton John. „Matka princa Williama, princezná Diana bola jednou z mojich najdrahších priateliek a cítim prirodzenú potrebu chrániť Harryho a jeho rodinu pred nepotrebnými útokmi médií, ktoré tiež prispeli k smrti jeho matky,“ napísal spevák na Twitteri.

„Po hektickom roku ich tvrdej práce a oddanosti charite sme chceli s mojím manželom Davidom poskytnúť mladej rodine súkromné chvíľu v bezpečí a pokoji nášho domova. Aby sme zachovali vysoký level ochrany, poskytli sme im obom naše súkromné lietadlo,“ opísal situáciu Elton John.

zväčšiť Princ Harry (vľavo) a spevák Elton John... Foto: Reuters
Princ Harry a spevák Elton John spoločne na archívnom zábere. Princ Harry (vľavo) a spevák Elton John spoločne na archívnom zábere.

„Aby sme podporili Harryho oddanosť životnému prostrediu, uistili sme ich, že let prebehne bez uhlíkových emisií,“ uviedol tiež Elton John. Spoločnosť, ktorá vyrovnáva uhlíkové emisie podporou ekologických projektov, potom dostala príspevok.

Zároveň spevák vyzval médiá, aby prestali nepravdivo informovať o mladej kráľovskej rodine a neútočili nezmyselne na oboch manželov. Harryho a Meghan sa následne zastala aj moderátorka Ellen DeGeneres. „Predstavte si, že na vás útočia za všetko, čo urobíte, hoci sa len snažíte robiť veci lepšie,“ komentovala DeGeneres, ktorá sa práve s Harrym zhovárala o záchrane životného prostredia. „Sú to tí najrozumnejší, najsúcitnejší ľudia,“ označili slávny pár.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #princ Harry #kritika #Ellen DeGeneres #Elton John #vojvodkyňa Meghan

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...