Krásna Ruska vyliezla do dnešného dňa na viac ako dvesto budov. Ilegálne!

Ruská extrémna modelka Angela Nikolau za posledných sedem rokov, čo sa venuje adrenalínovému koníčku, ilegálne vyliezla na viac ako dvesto budov po celom svete. "Pri čísle dvesto som to prestala rátať, nemalo to zmysel," povedala v rozhovore.

25.08.2019 12:22
Ruska Angela Nikolau. Foto:
Ruska Angela Nikolau.
debata (8)

Záľubu v lezení po vysokých budovách si našla najmä preto, že vždy túžila niečím vyniknúť. „Lákalo ma to práve tým, že to je také nezvyčajné a ja som nechcela robiť to, čo robia bežné deti… Som mladé dievča, ktoré túži niečím vyniknúť, a tak sa mi zdalo, že toto je to! Boli sme zároveň taká partia, v ktorej boli samí chalani a mne sa páčilo, čo robia, a páčilo sa mi, keď mi venovali pozornosť. Bola som stredobodom pozornosti, keď som robila to isté, čo oni,“ priznala mladá modelka, ktorá odjakživa inklinovala k športu. „Športu som sa venovala celý život veľmi intenzívne. Potom som v jednom období prestala aktívne športovať a zrazu som mala strašne veľa času – a toto je, dá sa povedať, tiež taká športová aktivita. Nebavilo ma prechádzať sa po parku, chcela som robiť toto,“ priblížila svoju motiváciu.

Vo filme Kto je ďalší? si zahrala ruská modelka...
Raperka Aless.
+6Ruska Angela Nikolau.

Na začiatku sa pritom aj veľmi bála. „Strašne som sa bála, naozaj strašne, ale videla som, že tí chalani sa neboja a chcela som ten strach prekonať. V partii sme mali ešte jednu babu, ktorá to vzdala hneď pri prvej budove, na ktorú sme liezli, zostala dole. Ja som s tými chalanmi išla a keď sme vyšli hore, oni zrazu podišli k okraju budovy a sadli si tak, že im nohy viseli dolu z budovy. Vtedy som sa strašne bála, ale chcela som, aby ma obdivovali za to, aká som silná, nechcela som sa ukázať ako slaboch a aj sa mi páčilo prekonávať v sebe ten strach, tak som to spravila tiež,“ uviedla Nikolau.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

how long have you been following me? . Сколько ты на меня уже подписан ?

Príspevok, ktorý zdieľa A N G E L A N I K O L A U (@angela_nikolau),

Po siedmich rokoch už lozí po budovách tak automaticky, že jej to nepríde nijako extra zvláštne a žiadne veľké emócie pri tom podľa vlastných slov neprežíva. „Už pri tých výstupoch obvykle necítim žiadny extra adrenalín, je to taká súčasť môjho života,“ poznamenala modelka, ktorá je jednou z ústredných tvárí nového filmu režiséra Mira Drobného Kto je ďalší? „Myslím, že Miro to zo mňa v tom filme veľmi dobre vycítil – moje hobby nie je len liezť stále hore-dole, ide mi aj o tú estetickú stránku, o tie výhľady, čo sa mi ponúkajú, ktoré zdola človek neuvidí,“ vyjadrila sa.

Aj keď nakrúcanie nebolo zrovna najjednoduchšie, na Slovensku vraj zažila najkrajší západ slnka. "Hovorí sa, že najkrajšie západy slnka sú v Paríži, boli sme teda s priateľom tam a naozaj to bolo krásne, ale tam máte všade v centre budovy a tá línia toho zapadajúceho slnka je tým pádom taká zúbkovaná. Naopak, keď sme stáli na veži na Slovensku (pri elektrárni v Jaslovských Bohuniciach, pozn. red.), boli tam len zelené polia, nič iné len polia a my traja, a to slnko zapadalo naozaj za horizont, nie za budovy, ale tak, ako by to malo byť, za tú líniu horizontu, ako to býva v prírode. To bolo naozaj krásne. Bol to taký darček od prírody. Točili sme to totiž posledný nakrúcací deň a keby nám tá príroda ten nádherný západ slnka nedarovala, tak by nič nebolo,“ podotkla Nikolau.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

In the end it doesn't even matter. . В конце концов это не важно.

Príspevok, ktorý zdieľa A N G E L A N I K O L A U (@angela_nikolau),

Príbeh, v ktorom vystupovala, je o pretekoch o lajky a followerov na sociálnych sieťach, miestami tak nezodpovednom, že pre ne človek dokonca riskuje svoj život. "Pretek o lajky je dnes medzi školákmi a mládežou asi najrozšírenejší a my sa za nimi ženieme tiež, Miro to v tom filme veľmi pekne ukázal… No my, na rozdiel od iných ľudí, chceme aj to estetično a ten zážitok – to je to hlavné. Ten západ slnka by mal vo filme ukázať tento zlomový moment, že to je to najdôležitejšie a kvôli tomu sa oplatí zastaviť, prestať ťukať do telefónu a naopak, začať vnímať ten svet okolo,“ poznamenala modelka.

Mladá Ruska prišla na stredňajšiu premiéru filmu v sprievode starej mamy, ktorá dovtedy absolútne netušila, čo jej vnučka robí. "Keď sme prišli do Bratislavy a videla niekoľko promo fotografií, začala sa ma pýtať… Doteraz nič netušila, nebývame totiž spolu a nepoužíva sociálne siete. Občas ma videla v televízii v nejakej reklame, vtedy mi zvykla zavolať a pýtala sa ma, ako to je, no ja som ju vždy len upokojila, že dnes už sú tie technológie tak vyspelé, že sa to prostredie, tie budovy, dajú ľahko počítačovo dotvoriť…,“ vyzradila modelka, ktorá sa pre svoj koníček od začiatku podľa vlastných slov stretávala s ľuďmi, ktorí ju slovne napádali.

„Keďže instagram, keď som začínala, nebol ešte tak rozšírený ako dnes, tak mi tie fotky z budov komentovali len moji spolužiaci a spolubývajúci, ľudia z môjho okolia. Písali mi, aká som blbá pre to, čo robím, nadávali mi. Ale ja nie som typ človeka, ktorého to zlomí, mňa naopak tá nenávisť ešte viac naštartovala a povedala som si, že to just budem robiť,“ vyznala sa. "Vykašľala som sa na nich a keď som zrazu mala pol milióna followerov, karta sa obrátila a začali podliezať, zrazu chceli, aby som im na instagrame spropagovala firmu alebo urobila zbierku pre ich choré dieťa… Bola som z toho znechutená, dokonca až tak, že som s nimi prakticky prestala komunikovať,“ vyjadrila sa Nikolau.

Pobúrené komentáre jej však píšu aj vydesení rodičia, ktorí sa obávajú, že by ich deti mohli po nej nebezpečné kúsky opakovať. „Neviem síce o žiadnom takom prípade, že by niekto niečo také zopakoval priamo po mne, ale túto otázku dostávam denno-denne, obzvlášť od mamičiek, tie mi na instagrame píšu rôzne škaredé veci a veľmi ma osočujú. Pýtajú sa ma, prečo som taká, aký príklad dávam ich deťom a veľmi nadávajú. Ja mám pre nich len jednu odpoveď: ‘Najlepším príkladom pre vaše deti ste vy sami a nikto ich nenaučí niečo lepšie ako vy. Vaše deti budú opakovať to, čo budete robiť vy!‘. Ja som vyrastala v športovej rodine, moji rodičia často športovali a dali na šport aj mňa. Celá moja trieda vtedy behala za garáže, fajčili, pili, nadávali… Po nikom z nich som nič neopakovala, opakovala som po mojich rodičoch. Nikto z tých ľudí, s ktorými som chodila do triedy, sa nestal pre mňa príkladom, hoci mohol… Pre mňa sú príkladom moji rodičia. A, pravdaže, keď dáte svojim deťom v štyroch rokoch do rúk tablet a necháte ich pozerať bárs čo, tak, samozrejme, že to môžu chcieť napodobniť, a nielen mňa… Čo taký Batman? Nebude chcieť vaše dieťa napodobniť aj jeho ako lezie po stene? Alebo parkouristov, ako preskakujú cez autá a parašutistov a rôznych ďalších ľudí venujúcich sa ďalším extrémnym športom?“ uzavrela.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #modelka #budova #lezenie #Angela Nikolau

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...