Hřebíčková v novinke Cez prsty: Sexi beach volejbalistky ako sokyne v láske

Príbeh filmu sa odohráva v prostredí beach volejbalových ihrísk, ale nielen na nich. Linda, ktorú stvárňuje etablovaná tvár českých komédií Petra Hřebíčková, a jej spoluhráčka Pavla (Denisa Nesvačilová) sú "parťáčky", ktoré obetujú plážovému volejbalu všetko.

02.09.2019 00:00
Denisa Nesvačilová, Juří Langmajer a Petra... Foto:
Denisa Nesvačilová, Juří Langmajer a Petra Hřebíčková v komédii Cez prsty.
debata

Teda, skoro všetko. Mladšej Pavle tak trochu začínajú tikať biologické hodiny a s priateľom Hynkom (Vojtěch Dyk) chce čo najskôr otehotnieť. To staršia Linda, slobodná a bezdetná, nechápe. Obzvlášť, keď sa im podarilo kvalifikovať na majstrovstvá Európy. Všetko však aj tak nakoniec zamotá svojrázny správca ihriska so zaujímavou minulosťou Jíra. Postavu, do ktorej sa premietlo aj veľa z reálneho života scenáristu a režiséra Petra Kolečka, stvárňuje Jiří Langmajer.

„Je to taký ‚záhadný vlk‘, skúsený charizmatický človek, vyzerá to tak, že nemusí zasiahnuť do priateľstva dvoch žien, ale zasiahne veľmi zásadne. Nechcem veľa prezrádzať, ale je to veľmi dôležitá postava v tomto príbehu,“ povedala Hřebíčková, predstaviteľka Lindy, profesionálnej beach volejbalistky, ktorá už však nie je najmladšia. „Smeruje ku konci svojej kariéry, z čoho vyplýva akási jej nervozita. Beach volejbalu obetuje celý svoj život, je to veľmi na úkor jej osobného života,“ podčiarkla rodáčka z Hodonína, ktorá sa do povedomia českých filmových divákov dostala najmä vďaka úlohe Jarušky v Menzelovej snímke Obsluhoval jsem anglického krále (2006).

V novej komédii zohráva dôležitú úlohu vzťah jej filmovej Lindy so spoluhráčou Pavlou. „Sú to kamarátky, ale je veľmi zaujímavé sledovať, alebo si uvedomiť, že tie dievčatá pracujú v páre a sú spolu fakt každý deň. Každý deň spolu riešia vzťahy, ale hlavne musia spolu pracovať, takže je to veľmi ťažké ustáť aj psychicky, aby si neliezli na nervy,“ podčiarkla herečka, ktorú si diváci na Slovensku môžu pamätať i z komédii Bezva ženská na krku (2016) a Všetko alebo nič (2017).

Hřebíčková priznala, že humor a vôbec komediálny žáner obľubuje: „Rada hrám komédie, ale najradšej som, keď sa to strieda, keď môžem hrať aj vážnejší žáner a potom si strihnúť niečo odľahčenejšie.“ Herečka si pochvaľovala aj spoluprácu s režisérom Kolečkom, s ktorým sa pred nakrúcaním filmu Cez prsty nepoznali: „Bol veľmi priateľský, on je veľmi úprimný, priamy a má takú zvláštnu i ženskú intuíciu, čo ma celkom u neho prekvapilo. Dokázal sa na nás napojiť a hlavne sme k sebe mohli byť dokonale úprimní. Nikdy sa na nás nepovyšoval. Keď bol naštvaný, vedeli sme, že to nie je voči nám, len je to emotívny človek, ktorý mal veľmi ťažkú úlohu. Tá úprimnosť medzi nami bola veľmi dôležitá, myslím si, že sme sa navzájom podporovali.“

Romantickú komédiu „o tom, že vždy príde ďalšia šanca“ ocení zvlášť ženské publikum. Film sprevádza titulná pieseň Tvůj svět z dielne Marcela Procházku. Talentovaný hudobník, teraz známy ako Marcell, si na svoj chytľavý soundtrack prizval k spolupráci Luciu Bílou. „Výber hudby sa vzťahuje aj k 90. rokom, takže ma to, samozrejme, ťahá za srdce, je to moja mladosť a istá nostalgia,“ komentovala hudobnú zložku filmu Hřebíčková. V hereckej zostave filmovej novinky figurujú aj slovenský herci, medzi nimi Marián Miezga, Kristína Greppelová, Radka Pavlovčinová či Ján Jackuliak.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Hřebíčková #Cez prsty

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...