Plakal plný štadión! Tragicky zosnulý dídžej Arafat sa dočkal veľkolepej rozlúčky

V Abidjane prišlo niekoľko desiatok tisíc ľudí na pohreb dídžeja Arafata, ktorý tento mesiac zomrel ako 33-ročný pri nehode na motocykli.

31.08.2019 14:14
Dídžej arafat Foto:
Zosnulý dídžej Arafat sa na Pobreží Slonoviny dočkal veľkolepej rozlúčky.
debata

Slávnemu hudobníkovi, ktorého pravé meno bolo Ange Didier Houon, usporiadalo Pobrežie Slonoviny okázalé rozlúčka, ktoré trvalo celú noc na dnešok. Na scéne na počesť dídžeja zaspievalo veľa populárnych afrických spevákov. Rodák z Pobrežia Slonoviny bol mimoriadne populárny vo Francúzsku a frankofónnych oblastiach Afriky.

Ceremoniál sa konal na najväčšom štadióne v krajine v Abidjane. V piatok večer tam minister kultúry Maurice Bandaman DJ Arafatovi posmrtne udelil národné vyznamenanie za zásluhy „za mimoriadny umelecký prínos“. Celý program, ktorý mal podľa agentúry AFP parametre štátneho pohrebu, zaplatil štát.

Zosnulý dídžej Arafat sa na Pobreží  Slonoviny... Foto: Reuters
dídžej arafat Zosnulý dídžej Arafat sa na Pobreží Slonoviny dočkal veľkolepej rozlúčky.

Dídžej Arafat, ktorý zomrel 12. augusta, začal v roku 2003 v nočných baroch na Pobreží Slonoviny púšťať veľmi rytmickú hudbu, ktorá sa stala populárnou na celom kontinente. Rakva s telom dorazila na štadión v sobotu ráno za aplauzu ohromného davu. Umiestnili ju na podstavec uprostred trávnika a zatiaľ, čo v noci na štadióne prevládala radosť, ráno začali dídžejovi fanúšikovia plakať. Obrad, na ktorý dohliadalo 6 500 policajtov, sa obišiel bez incidentov. Arafat bol otcom piatich detí a pochovaný má byť v rodinnom kruhu na abidžanskom cintoríne vo štvrti Williamsville.

debata chyba
Viac na túto tému: #pohreb #Ange Didier Houon

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...