Halsey priznala psychické problémy. Pomáha jej s nimi hudba

Hudba pomáha americkej speváčke Halsey s bipolárnou afektívnou poruchou.

04.09.2019 14:40
debata
Speváčka Halsey v couture kreácii od dizajnéra... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Speváčka Halsey v couture kreácii od dizajnéra Petra Dundasa. Speváčka Halsey v couture kreácii od dizajnéra Petra Dundasa.

Interpretka, ktorej toto duševné ochorenie diagnostikovali, keď mala 17 rokov, to prezradila v rozhovore pre americký magazín Cosmopolitan.

„Mám bipolárnu poruchu a veci ma začnú rýchlo nudiť. Hudba je vec, do ktorej môžem sústrediť všetku moju chaotickú energiu, a nie je to prázdnota, čo ma nebude ľúbiť naspäť,“ vysvetlila 24-ročná rodáčka z Edisonu v štáte New Jersey.

Ako ďalej povedala, hudba „je jediné miesto, kam môžem toto všetko nasmerovať a mať z toho niečo, čo mi hovorí ‘Hej, nie si taká zlá’“. „Ak je môj mozog kopa rozbitého skla, ja z toho môžem urobiť mozaiku,“ dodala Halsey, ktorá na hudobnej scéne prerazila v roku 2014

Za spoluprácu na skladbe Closer dua The Chainsmokers si vyslúžila jednu nomináciu na cenu Grammy. Pieseň pritom trojici vyniesla napríklad dve Billboard Music Awards. Druhú nomináciu na Grammy si Halsey vyslúžila za spoluprácu na albume Purpose (2015) Justina Biebera, na ktorý spoločne naspievali duet The Feeling. V júni 2017 jej vyšla druhá štúdiovka hopeless fountain kingdom.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #bipolárna afektívna porucha #Halsey

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...