Renee Zellweger o úlohe Judy Garlandovej: Na túto scénu nikdy nezabudnem

Americká herečka Renée Zellweger prišla na Medzinárodný filmový festival v Toronte predstaviť životopisnú snímku Judy, v ktorej stvárnila hlavnú rolu.

13.09.2019 00:00
Renee Zellweger Foto:
Režisér Rupert Goold, Renee Zellweger a Finn Wittrock na premiére filmu Judy v Toronte.
debata

Film zachytáva ťažké životné obdobie ikonickej herečky a speváčky Judy Garland, ktorá sa preslávila vďaka filmu Čarodejník z krajiny Oz z roku 1939.

 Renee Zellweger na premiére filmu  Judy v...
Režisér  Rupert Goold,  Renee Zellweger a  Finn...
+3 Renee Zellweger na premiére filmu  Judy v...

Na prestížnom podujatí herečku sprevádzali režisér filmu Rupert Goold a herec Finn Wittrock, ktorý stvárnil jej posledného, piateho manžela Mickeyho Deansa. O tom, aké bolo zahrať si jednu z najväčších hollywoodskych legiend všetkých čias, sa dojatá Zellweger rozrozprávala na červenom koberci pred premiérou filmu, ktorý si vyslúžil standing ovation. „Nikdy nezabudnem na deň, keď sme nakrúcali scénu, kde spolu s vyše 300 hercami z komparzu spievame pieseň Over the Rainbow. Stalo sa to ku koncu nakrúcania filmu a bolo to nesmierne emotívne. Všetkých, čo sme na filme pracovali, v tom momente spojil náš spoločný obdiv k Judy a nostalgia z toho, čo pre ňu tá pieseň znamenala,” zaspomínala si.

Renée Zellweger sa na rolu Judy pripravovala niekoľko mesiacov, vychádzala však len z verejne dostupných materiálov a dokrútok. I napriek snahe sa jej nepodarilo spojiť s deťmi speváčky, konkrétne s Lizou Minnelli, ktorá sa od filmu verejne dištancovala. Zellweger svoj herecký a hudobný talent predviedla napríklad už aj vo filme Chicago (2002), za ktorý ju nominovali na Oscara. A podľa reakcií publika, ktoré si film pozrelo v kanadskom Toronte, by nebolo prekvapením, ak by získala ďalšiu.

Judy Garland sa narodila 10. júna 1922 v americkom meste Grand Rapids v štáte Minnesota ako Frances Ethel Gumm. Už ako malá rada spievala a vystupovala v skupine so svojimi sestrami. Ako 16-ročná si zahrala v legendárnom filme Čarodejník z krajiny Oz, v ktorom na poslednú chvíľu zastúpila Shirley Temple. Vysoké pracovné nasadenie a následná vyčerpanosť a nespavosť mali za následok závislosť od utišujúcich liekov a alkoholu. Garland bola päťkrát vydatá, mala tri deti, pričom jednou z nich je spomínaná Liza Minnelli. Zomrela na predávkovanie liekmi vo veku 47 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto #Renée Zellweger #JUdy

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...