Gott posiela dojímavý odkaz všetkým, ktorí mu držia palce! Pripojil aj foto

Pred pár dňami 80-ročný spevák Karel Gott na facebooku potvrdil informáciu o boji s ťažkou diagnózou.

15.09.2019 08:38
Karel Gott Foto:
Spevák Karel Gott na zábere z roku 2016.
debata (4)

"Pred štyrmi rokmi som pre agresívny nádor podstúpil veľmi intenzívnu liečbu, ktorá viedla k jeho úplnému zmiznutiu. Zhruba pred rokom a pol sa u mňa objavila porucha krvotvorby v podobe myelodysplastického syndrómu. Aj napriek niekoľkým rôznym liečbam sa z tohto ochorenia v uplynulých mesiacoch vyvinula akútna leukémia, bohužiaľ,“ napísal fanúšikom.

Počas nasledujúcich dní sa legendárny interpret dočkal množstva povzbudzujúcich správ od kolegov z českého aj slovenského šoubiznisu, rovnako mu podporu prejavili aj tisíce jeho priaznivcov prostredníctvom facebooku. Na jeho stránke svieti vyše 10 000 odkazov, ktoré mu okrem iných poslali aj Lucie Bílá, Monika Absolonová, Dara Rolins, Leona Machálková, Hana Zagorová a mnohí ďalší. Tým všetkým sa Gott prihovoril vo veľmi osobnom vyjadrení, pripojil aj fotografiu s manželkou Ivanou.

„Moji milí, prečítal som si všetky vaše krásne odkazy a želania a veľmi vám ďakujem za vašu obrovskú podporu. Veľmi si to cením. A zdieľam s vami moju dnešnú infúziu,“ uviedol zároveň k fotografii. 43-ročná manželka je tak pre speváka v týchto dňoch najväčšou oporou.

Karel Gott sa v roku 2008 v Las Vegas oženil s dlhoročnou priateľkou, o 36 rokov mladšou Ivanou Macháčkovou. Na svadbe nechýbala ani ich staršia dcéra Charlottka. Počas svadby už Gottova manželka očakávala narodenie ich druhého spoločného potomka – dcérky Nelly. Okrem toho je Gott otcom aj ďalších dvoch dcér, ktoré má z predošlých vzťahov – Dominiku a Luciu. Jeho rodina sa objavila aj v niekoľkých spevákových klipoch.

Karel Gott s manželkou Ivanou. Foto: Martin Kubica/Supraphon
Karel Gott Karel Gott s manželkou Ivanou.

V novembri roku 2015 mnohonásobnému Zlatému slávikovi lekári diagnostikovali zhubné nádorové ochorenie lymfatických uzlín, tzv. Non-Hodgkinov lymfóm. Pri tomto ochorení dochádza k zhubnému bujneniu lymfocytov a keďže tie cirkulujú cez lymfatické cievy a krvné riečiská po celom tele, rakovinou postihnuté lymfocyty sa môžu v tele dostať prakticky všade.

V roku 2016 sa s fanúšikmi podelil o správu, že jeho liečba je ukončená a bola úspešná. Náročná liečba si vtedy vyžiadala aj stratu hmotnosti či vlasov. Postupne sa však spevák vracal späť do života aj k svojej práci.

V júni 2019, pri príležitosti jeho osemdesiatych narodenín, pokrstil svoje dve nové narodeninové CD kolekcie, ktoré mapujú jeho single a najväčšie hity z priebehu šiestich dekád hudobnej kariéry. Zároveň v máji predstavil spločnú skladbu s dcérou Charlotte s názvom Srdce nehasnou, ktorú pre Gotta napísal Kryštof český spevák Richard Krajčo.

Pre zdravotné problémy však Gott zrušil niektoré plánované vystúpenia počas tohto leta. Ako dôvod spevák v júli, pred vystúpením na festivale „Benátská s Impulsem“, uviedol akútny zápal pľúc. Kvôli respiračnému ochoreniu bol Gott hospitalizovaný aj na jeseň 2018. Ako diagnózu vtedy lekári určili zápal dýchacích ciest, ktorý ohrozoval priedušky a pľúca.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #choroba #Karel Gott #leukémia

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...