Princ Harry má 35! Má za sebou zlomový rok, patrí k nemu aj dojímavé video

Britský princ Harry, ktorý sa narodil 15. septembra 1984 ako druhý potomok následníka trónu Charlesa a verejnosťou zbožňovanej princeznej Diany, vyrastal a dospieval v centre pozornosti médií a nie vždy sa mu darilo správať sa podľa očakávaní.

15.09.2019 11:32
Princ Harry, vojvoda zo Sussexu na zábere z... Foto: ,
Princ Harry, vojvoda zo Sussexu.
debata (4)

Harry však dospel, oženil sa a stal sa z neho otec. Práve narodenie syna bolo bezpochyby top udalosťou počas jeho uplynulého roka. 6. mája sa už ako pyšný otec postavil pred objektívy fotografov a kamier vo Windsore a o svojich prvých pocitoch prehovoril viditeľne dojatý. „Bolo to úžasné a na svoju manželku som neuveriteľne pyšný. Ako každý otec a každý rodič, aj ja musím povedať, že naše bábätko je nádherné.“

O pár dní na to sa už spolu s manželkou a synom, ktorého pomenovali Archie Harrison Mountbatten-Windsor, postavili pred fotografov aj s malým pokladom v náručí. Princ Harry na otázku, ako sa cíti v novej pozícii rodiča, odpovedal: „Je to skvelé. Rodičovstvo je úžasné. Rodičmi sme síce iba dva a pol, tri dni, ale sme takí šťastní, že máme vlastný uzlíček radosti.“

Princ Harry a vojvodkyňa  Meghan predstavili na...
Princ Harry a vojvodkyňa  Meghan predstavili na...
+3Princ Harry a vojvodkyňa  Meghan predstavili na...

Harryho oficiálny titul znie Jeho kráľovská výsosť princ Henry z Walesu, sa ako ešte len malý chlapec musel vyrovnať nielen s rozchodom rodičov, ale predovšetkým s tragickou smrťou svojej matky. Keď Diana v lete 1997 zahynula pri automobilovej nehode v parížskom tuneli, mal len 13 rokov. Dva roky po jej smrti vraj žil v „úplnom chaose“, ktorý sa blížil k zrúteniu. Neskôr sa zveril, že smútok sa mu podarilo spracovať až takmer v tridsiatich rokoch.

17. júl 1997: Princezná Diana so synom Harrym... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
17. júl 1997: Princezná Diana so synom Harrym na dovolenke v Saint Tropez. 17. júl 1997: Princezná Diana so synom Harrym na dovolenke v Saint Tropez.

V septembri 1998 Harry nastúpil na prestížnu internátnu školu v Etone, kde vynikal v ragby, krikete a v póle. Po škole si vzal rok prestávku, počas ktorej navštívil Afriku a Austráliu. U protinožcov pracoval s dobytkom, v Afrike pomáhal v sirotinci. V máji 2005 začal v súlade s kráľovskou rodinnou tradíciou navštevovať preslávenú vojenskú akadémiu v Sandhurste a nasledovalo desať rokov strávených v britskej armáde, počas ktorých bol dvakrát nasadený v Afganistane.

Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa... Foto: Reuters, HENRY NICHOLLS
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu v kreácii od Jasona Wu. Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu.

Harry, pred narodením potomkov jeho brata Williama tretí v britskej následnícke línii, patril od mladosti k žiadaným mužom, jeho životom prešiel rad pôvabných dievčat. Princovo srdce si ale nakoniec získala o tri roky staršia rozvedená americká herečka Meghan Markle. Vzťah, o ktorom sa už nejakú dobu „šuškalo“, oznámili zaľúbenci v novembri 2016 a vlani v máji sa na kráľovskom hrade Windsor konala veľkolepá svadba. Harry a Meghan sú už štyri mesiace rodičmi malého Archieho. Manželovi na Instagrame zablahoželala aj jeho manželka, vojvodkyňa Meghan. Okrem iného napísala: „Si najlepší manžel a úžasný otec pre nášho syna.“

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #vojvodkyňa Meghan #Archie

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...