Droppová z rozprávky Hodinárov učeň: Išlo o moje prvé nakrúcanie, bol to stres

Herečka Dana Droppová si zahrala jednu z postáv rozprávky Hodinárov učeň. V jej prípade išlo o celkom prvú skúsenosť pred kamerou, čo podľa vlastných slov aj patrične prežívala.

16.09.2019 00:00
Dana Droppová Foto:
Dana Droppová počas nakrúcania filmu Hodinárov učeň.
debata

"Bola som v dosť veľkom strese, keďže hrám jednu z hlavnejších postáv a boli tam skutočne skúsení herci a ľudia, pred ktorými mám celkom rešpekt, takže som mala spočiatku také sklopené uši a nevedela som, čo si môžem dovoliť. Na nakrúcaní bolo veľa nových vnemov, ktoré som musela vstrebávať, no aj keď to nemám s čím porovnať, myslím si, že ako prvá skúsenosť to bolo nakoniec veľmi príjemné. Napriek tomu, že som bola vystresovaná, všetci okolo boli veľmi zhovievaví, všetko mi vysvetlili, nenaháňali ma, necítila som nejaké pohľady, že by tam niekto začal obracať očami, že jej to nejde… Naozaj boli všetci veľmi milí a v tom integrovaní sa do toho prostredia mi pomáhali. Bola to veľmi dobrá škola, ani som netušila, že by som mohla hrať v nejakom filme, keď sme nakrúcali, bola som totiž ešte len prváčka na škole a predtým som nechodila ani len na konzervatórium, nemala som s hraním takmer žiadnu skúsenosť,“ prezradila sympatická blondínka.

Rozprávka podľa nej má čo povedať všetkým vekovým kategóriám. „Síce je ten príbeh veľmi vzdialený skutočnosti, je to rozprávka, ale obrazne sa dá jej odkaz prirovnať možno k tomu, že v dnešnej dobe mnohí skôr mávnu nad niečím rukou a vykašlú sa na to, než by o to zabojovali. Ten príbeh môže poslúžiť ako taký vznešenejší príklad toho, ako o niečo stáť,“ poznamenala herečka. „A takým najväčším odkazom tejto rozprávky je pre mňa asi to, že mlyny melú pomaly, ale isto a spravodlivosť sa vypláca. Vidieť to na tom hodinárovi, aký je lakomý – aj keby mal najväčší poklad na svete a nahonobil si horu majetku, tak by mu to proste nestačilo a predsa len by ešte rozmýšľal nad tým, z čoho by sa dalo ešte niečo vyťažiť, na úkor čohokoľvek… Všetko sa nám vráti, takže robme druhým to, čo chceme, aby sa dialo nám a buďme vďační za to, čo máme,“ zhrnula Droppová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hodinárov učeň #Dana Droppová

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...