Náročné nakrúcanie Hodinárovho učňa: Balcar sa zranil na skalách

Český herec Michal Balcar sa pri nakrúcaní rozprávky Hodinárov učeň Jitky Rudolfovej, ktorá vo štvrtok prišla do slovenských kín, zranil.

18.09.2019 00:00
Michal Balcar Foto:
Michal Balcar sa pri nakrúcaní Hodinárovho učňa.
debata

"V jednej zo scén som liezol na skalu, bol som od tých skál porezaný, otlčený a došlo aj k nejakým zraneniam. Bolo to zo začiatku dosť náročné, nemôžem povedať, že by som si bol vo výškach úplne istý, mal som strach. Istili ma však kaskadéri a všetko sme nakoniec zvládli,“ uviedol herec.

Prácu s Jitkou Rudolfovou si však i napriek spomínanému adrenalínu napokon veľmi pochvaľuje. "Jitka má svoju víziu a chce ju naplniť, nie násilne či despoticky, ale presne vie, čo si praje a ako majú tie obrazy vyzerať. Vždy o tom niekoľko scén dopredu premýšľala a spolu sme na tom pracovali – a čo sa nám obom páčilo, aj sme vždy našli kompromis a ja som sa cítil voľne, napriek tomu, že som vedel, že ma zakaždým dostala, kam potrebovala. Prijal som to však bez akýchkoľvek problémov. Myslím, že to bol ideál, Jitka je veľmi šikovná režisérka. Vie, čo robí,“ uznal Balcar, ktorý si podľa vlastných slov po prvý raz v živote zahral kladnú postavu. „Ako hovorí pán Preiss, hrať záporné postavy je dar a je to zábavné… Ja som, naopak, po prvý raz hral úplne kladnú postavu, bolo to pre mňa nové a bolo ťažké hľadať tam viac polôh a urobiť toho Urbana rozmanitým. Snažili sme sa to však s Jitkou riešiť v každej scéne, tak verím, že sa to podarilo,“ dodal mladý herec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hodinárov učeň #Michal Balcar

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...