Veľký blondín dorazil do Prahy! Ako sa rokmi zmenil večne roztržitý Pierre Richard?

Francúzskeho herca Pierra Richarda si diváci pamätajú predovšetkým vďaka komédiám ako Veľký blondín s čiernou topánkou, Roztržitý či Som nesmelý, ale liečim sa.

19.09.2019 10:00
Mireille Darc Foto:
Pierre Richard a Mireille Darc v komédii Veľký blondín s čiernou topánkou.
debata

Výrazný herec dokázal na obrazovke rozosmiať práve svojou roztržitosťou, jeho doménou sa stali postavy bláznivých chlapíkov, naivných smoliarov či romantických rojkov.

Pierre Richard (85) počas návštevy Prahy, kde... Foto: Profimedia
Pierre Richard Pierre Richard (85) počas návštevy Prahy, kde predstavil víno z jeho vinárstva.

Pred pár dňami zavítala niekdajšia herecká hviezda do Prahy. Richard však neprišiel v pozícii herca, ale vinára. U našich susedov sa takto nepredviedol po prvý raz. Pre fanúšikov pripravil degustáciu vín z jeho vinárstva. To, ako priznal, odovzdáva do rúk syna, Christopha Defaysa. „Je to hudobník a stále hudobníkom zostane, ale pred dvoma-troma rokmi vyjadril záujem, že by sa o vinárstvo začal starať,“ vysvetlil Richard. Synovo rozhodnutie ho potešilo. „Pretože som si celý čas hovoril: na čo to robím, ak by všetko po mojej smrti synovia predali,“ opísal pre ČTK.

Pierre Richard v komédii Veľký blondín s... Foto: Gaumont
Pierre Richard Pierre Richard v komédii Veľký blondín s čiernou topánkou.

Herec Pierre Richard, vlastným menom Pierre Richard Charles Léopold Defays, kúpil pred viac ako 30 rokmi usadlosť pri Stredozemnom mori. V súčasnosti obhospodaruje 20 hektárov viníc.

Slávny herec stále viac vníma dopady klimatických zmien. V posledných rokoch si ich uvedomuje viac, než keď žil v Paríži. „Moja prítomnosť na vidieku mi viac umožňuje si toho uvedomovať. Dopady sú skutočne ohromné, ťaživé. Často sú mesiace, kedy nezaprší vôbec a potom prídu tri dni extrémnych dažďov, ktoré môžu byť škodlivé,“ uviedol Richard. Dodal, že je šokovaný tým, čo sa deje s dažďovými pralesmi v Amazónii alebo veľkými povodňami v Španielsku. „A znepokojuje ma, že ľudia, ktorí majú moc s tým nejakým spôsobom niečo robiť, nerobia to, čo by mali,“ uzavrel Richard.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Août 2016, au domaine (Gruissan).

Príspevok, ktorý zdieľa Vins Pierre Richard (@vinspierrerichard),

Pierre Richard získal v roku 2006 získal najprestížnejšiu francúzsku filmovú cenu César za celoživotné dielo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #Pierre Richard #vinárstvo

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...