Mama, prečo piješ? Pýtala sa často Andie MacDowell ako dieťa

Andie MacDowell musela už ako dieťa prebrať na svoje plecia určitú zodpovednosť. Slávna hviezda filmov ako Štyri svadby a jeden pohreb či Zelená karta porozprávala pre "The Guardian" o svojej matke, ktorá bola alkoholičkou.

20.09.2019 00:00
Andie MacDowell Foto: ,
Herečka Andie MacDowell.
debata

Ako najmladšia zo štyroch súrodencov mala k matke naozaj blízky vzťah. Cítila sa za ňu zodpovedná vždy, keď začala piť. Keď si naliala pohárik v kuchyni, tak sa jej vždy opýtala: „Prečo piješ?“ Ako desaťročná pravidelne vstávala v noci z postele, aby skontrolovala, či jej opitá mama dobre uhasila cigaretu. „Na pohovke, na zemi, všade boli stopy po cigaretách. Iba zázrakom nepodpálila dom,“ spomínala 61-ročná herečka.

Ako 16-ročná pracovala spolu so svojou mamou, niekdajšou učiteľkou hudby, v McDonalde. Ako tínedžerka si musela prežiť, ako jej mamu z práce vyhodili, lebo ju prichytili opitú. Neskôr, o rok nato, sa pokúsila mame pomôcť v boji s alkoholom aj spolu s lekármi. Užívala válium, čo spôsobilo, že sa s ňou dalo len ťažko komunikovať. Aj tento pokus však zlyhal, Andie MacDowell matku nedokázala presvedčiť, aby s alkoholom skončila.

O ďalších 5 rokov jej mama zomrela na srdcový infarkt. Ona bola v tom čase v Paríži, kde sa pokúšala o modelingovú kariéru. V tom čase dostala list od mamy, ktorý napísala pred smrťou. „Písala, že prestala piť a že je na mňa veľmi pyšná,“ dodala herečka, ktorá je mamou troch detí – Margaret (24), Rainey (29) a Justina (33).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkoholizmus #Andie Macdowell

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...