Harry a Meghan sú už v Afrike! Prvé kroky medzi deti, úsmevy a vrúcne objatia!

Britský princ Harry s manželkou Meghan a synom Archiem v pondelok dorazili do Juhoafrickej republiky, kde začínajú desaťdňovú návštevu Afriky.

23.09.2019 14:34
debata (3)
Princ Harry a jeho manželka, vojvodkyňa Meghan... Foto: Reuters, MIKE HUTCHINGS
Princ Harry a jeho manželka, vojvodkyňa Meghan sa prihovárajú malému obyvateľovi afrického mesta, ktoré navštívili v pondelok. Princ Harry a jeho manželka, vojvodkyňa Meghan sa prihovárajú malému obyvateľovi afrického mesta, ktoré navštívili v pondelok.

Kým Meghan s potomkom strávi celú dobu v Juhoafrickej republike (JAR), princ sa od nich po niekoľkých dňoch odpojí a odíde do Malawi, Botswany a Angoly. Návšteva má byť podľa serveru BBC zameraná na národy a kultúru afrického kontinentu. Pre štvormesačného Archieho je to prvá oficiálna zámorská cesta.

Princ Harry sa zhovára s malým obyvateľom mesta...
Princ Harry a jeho manželka, vojvodkyňa Meghan...
+5Princ Harry a jeho manželka, vojvodkyňa Meghan...

Podľa juhoafrických zdrojov je program vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu nabitý a za desať dní budú musieť absolvovať 35 podujatí. Prvé tri dni strávia v Kapskom Meste a už v pondelok mali v pláne tri akcie. Vo štvrti poznamenanej násilnosťami gangov zavítali do výukového seminára pre deti, pozvaní sú do múzea zriadeného ako pripomienka na nútené presídlenie 60 000 černochov z centra mesta v čase apartheidu a nakoniec sa zúčastnia na spoločnom varení s miestnymi.

Prvé zábery z Afriky ukazujú usmievavú Meghan a spokojného Harryho, ktorí sa veľmi bezprostredne bavili s najmenšími deťmi, ale aj obyvateľmi štvrte. Reportéri zachytili tiež vzájomné dotyky partnerov a ich zdieľané nadšenie. Mnohí poukazovali na to, ako bezprostredne sa Meghan vyobjímala s jednou zo žien, ktorá ju prišla privítať.

zväčšiť Vojvodkyňa zo Sussexu Meghan objíma jednu zo... Foto: Reuters, TOBY MELVILLE
Vojvodkyňa zo Sussexu Meghan objíma jednu zo žien, ktorá ju prišla pozdraviť. Vojvodkyňa zo Sussexu Meghan objíma jednu zo žien, ktorá ju prišla pozdraviť.

Počas pobytu v JAR sa Harry a Meghan stretnú s nositeľom Nobelovej ceny za mier Desmondom Tutu, prezidentom Cyrilom Ramaphosou a rovnako s vdovou po prvom černošskom prezidentovi Nelsonovi Mandelovi.

V stredu Harry odcestuje sám do Botswany, Angoly a Malawi. Má sa tam zoznámiť s projektmi určenými k ochrane prírody, na prevenciu HIV a tiež na odstraňovanie mín v Angole, v čom sa angažovala princova matka Diana. Rodina sa opäť zíde budúci týždeň v Johannesburgu a 2. októbra z Afriky odcestuje.

S účasťou Archieho sa v oficiálnom programe vojvodu a vojvodkyne síce nepočíta, avšak očakáva sa, že ho manželia pri niektorej príležitosti ľuďom ukážu. Pár cestoval letom spoločnosti British Airways, aby sa vyhol kritike za používanie súkromného lietadla pri súčasnom volaní po ochrane životného prostredia.

Ešte pred odletom do Afriky sa princ Harry a... Foto: SITA/AP, Claudio Peri
Ešte pred odletom do Afriky sa princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu objavili na svadbe dizajnérky Mishy Nonoo a Michaela Hessa v Ríme. Ešte pred odletom do Afriky sa princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu objavili na svadbe dizajnérky Mishy Nonoo a Michaela Hessa v Ríme.

Ešte pred odletom do Afriky stihli manželia svadbu v Ríme. Vydávala sa totiž dobrá kamarátka vojvodkyne Meghan – dizajnérka Misha Nonoo. Harry aj jeho polovička sa tak zaradili medzi prominentých gratulantov, ktorí v piatok v Ríme prišli popriať mladomanželom.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #návšteva #princ Harry #Afrika #Juhoafrická republika #vojvodkyňa Meghan

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....