Vojvodkyňa Meghan navštívila miesto, kde znásilnili a zabili študentku

Vojvodkyňa zo Sussexu Meghan súkromne navštívila v Kapskom Meste miesto, kde v auguste znásilnili a zavraždili 19-ročnú študentku z Juhoafrickej republiky (JAR).

29.09.2019 10:30
debata
Vojvodkyňa Meghan zavesila stužku na pamiatku... Foto: SITA/AP
Vojvodkyňa Meghan zavesila stužku na pamiatku zavraždenej a znásilnenej študentky v Juhoafrickej republike. Vojvodkyňa Meghan zavesila stužku na pamiatku zavraždenej a znásilnenej študentky v Juhoafrickej republike.

Manželka princa Harryho chcela týmto činom vyjadriť solidaritu s obeťami násilia v tejto krajine, ktorá je pre život žien jednou z najnebezpeč­nejších na svete, píše v sobotu agentúra AFP.

Bývalá americká herečka Meghan Markle zavesila na pamätník, ktorý vznikol priamo na mieste brutálnej vraždy, žltú stužku. Uyinene Mrwetyanaová, ktorá v pobrežnom Kapskom Meste študovala na univerzite, bola na tomto mieste znásilnená a zavraždená.

Meghan pamätník navštívila v súkromí bez ohlásenia ešte v uplynulom týždni. Pár zverejnil na svojom účte na sociálnej sieti Instagram v sobotu fotografiu s Meghan a pridal odkaz. Okrem iného sa v ňom píše, že návšteva „miesta tejto tragickej smrti bola pre vojvodkyňu osobne veľmi dôležitá“. Meghan sa taktiež stretla s matkou zabitej študentky a vyjadrila jej sústrasť.

Zabitie obľúbenej tínedžerky, medzi kamarátmi známej ako Nene, vyvolalo v Juhoafrickej republike vlnu protestov a odporu proti násiliu páchanom na ženách a dievčatách. Demonštranti žiadajú od vlády, aby sa zasadila viac za ochranu žien a postihovala páchateľov.

Agentúra AFP doplnila, že podľa oficiálnych štatistík sužuje JAR rozšírené násilie páchané na ženách s tým, že denne v krajine zaevidujú 137 sexuálnych trestných činov. Iba v auguste bolo zabitých viac ako 30 žien vlastnými manželmi.

Meghan, ktorá je známou aktivistkou za práva žien, je v Juhoafrickej republike v rámci desaťdňového afrického turné s manželom Harrym a synom Archiem. Vojvoda i vojvodkyňa zo Sussexu obaja vyjadrili podporu prebiehajúcemu hnutiu proti násiliu páchanom na miestnych ženách hneď po príchode do krajiny.

Vojvodkyňa Meghan zo Sussexu počas samostatnéto...
Vojvodkyňa Meghan zo Sussexu sa stretla so...
+3Vojvodkyňa Meghan zo Sussexu sa objíma s deťmi...

Meghan a Archie ostali v JAR, zatiaľ čo Harry sa z poverenia britskej diplomacie vydal do Botswany, Angoly a Malawi. Vojvodkyňa medzičasom podnikla niekoľko súkromných stretnutí v záujme „hlbšieho pochopenia situácie“. Harry sa k rodine pridá v nasledujúcom týždni a do Londýna sa spoločne vrátia 2. októbra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Afrika #znásilnenie #pamiatka #študentka #pocta #vojvodkyňa Meghan

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...