Christina Ricci: "Už nie som dieťa!"

Dnes má 24 rokov, za sebou cez tridsať filmov a neznáša, keď ju ľudia stále považujú za destkú hviezdu. Do filmového priemyslu prerazila táto Američanka ako trinásťročná. Odvtedy však stúpa po kariérovom rebríčku odhodlane a priamočiaro. K herectvu pristupovala vždy ako zrelá profesionálka.

06.08.2004 09:15
debata

Toto povolanie je totiž pre ňu vraj terapiou na mindráky, ktoré ju celý život sprevádzajú. Už od šiestich rokov musela Christina naštevovať terapie, pretože sa bála chodiť von medzi ľudí. V puberte nenávidela, ako vyzerá, preto v celom dome zakrývala zrkadlá. Neznášala svoju tvár, považovala ju za príliš guľatú, a trpela aj svojím nízkym vzrastom – len 155 cm. O niekoľko rokov opäť potrebovala odbornú pomoc pri liečbe anorexie, ktorej prepadla.

Herectvo sa teda pre ňu stalo absolútnym únikom z ťažkej reality. Kariéra tejto zaujímavej ženy sa začala vtedy, keď jej speváčka Cher ponúkla rolu svojej najmladšej dcéry vo filme ,,Morské víly". Skutočný úspech a sláva však zažila v trinástich rokoch, keď Christina stvárnila rolu Wednesday v čiernej komédii ,,Adamsova rodina". Svojím výkonom zaujala režisérov, producentov i hereckých kolegov.

Film ,,Casper" z nej definitívne urobil hviezdu detských filmových rolí. O niekoľko rokov neskôr bola za stvárnenie bezstarostnej tuláčky Dudee v komédii ,,Všetci moji muži" nominovaná na Zlatý glóbus. V roku 2001 sa vo filme ,,Prozac Nation" prvýkrát objavila nahá v roli drogovo závislého dievčaťa. Na tomto filme sa podieľala aj ako spoluproducentka.

Komédia ,,Čokoľvek" od legendárneho režiséra Woodyho Allena jej priniesla taktiež pozitívne ohlasy kritiky. Okrem iného slečna Ricci moderovala udeľovanie filmových cien MTV a udeľovanie Zlatých glóbusov. Vystupuje v nesmierne obľúbenom seriáli Ally McBealová v postave Lizy.

Jednoznačne možno povedať, že Christina Ricci má do filmového priemyslu dvere dokorán otvorené a je na najlepšej ceste stať sa jednou z najprestížnejších herečiek hollywoodkseho neba. A aby svoj úspech poistila i z druhej strany, založila si vlastnú producentskú firmu Blaspheme Films, aby mohla ovplyvniť nielen výber svojich rolí, ale aj mnohé menšie nezávislé projekty jej priateľov.

Vo svojom vnútri je táto útla brunetka ale veľmi neistá. Nevydrží dlhšie na jednom mieste. Často vraj mení partnerov, často sa sťahuje – vraj preto, že vetdy má pocit, že naozaj žije. Na všetko má svoj, niekedy odvážny, názor, nepije alkohol, neberie drogy, neje mäso, ale za to veľmi veľa fajčí. Režisér filmu ,,Ospalá diera", v ktorom si Christina zahrala po boku Johnyho Deppa, Tim Burton o nej povedal: ,,Pozrie sa na vás a cítite niečo silné, ale nie ste si istí, čo to znamená. Nikdy neviete, či vás má rada, alebo vás nenávidí."

debata chyba

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...