Celá moja kariéra je veľký zázrak. Ale vydretý, tvrdí Celeste Buckingham

Pred pár dňami rozdali v Bratislave hudobné ceny SOZA. Veľký večer si opäť triumfom užívala Celeste Buckingham, ale aj Emma Drobná.

03.10.2019 12:25
debata
Speváčka Celeste Buckingham s Cenou SOZA pre... Foto: SITA, Jana Birošová
Celeste Buckingham Speváčka Celeste Buckingham s Cenou SOZA pre najúspešnejšieho mladého autora počas 23. ročníka slávnostného odovzdávania Cien SOZA.

Ťažko je ocenenie získať, ešte ťažšie je ho po roku obhájiť. Speváčke Celeste Buckingham sa to podarilo. Zvíťazila v kategórii Najúspešnejší mladý autor. „Podľa mňa je celá moja kariéra jeden veľký zázrak. Som za to veľmi vďačná, uvedomujem si, aké mám šťastie,“ uviedla Buckingham.

 Ivan Tásler získal cenu SOZA pre skladateľa...
Spevák Kali počas 23. ročníka slávnostného...
+2Speváčka Ema Drobná a hudobník, textár a...

„Prispela k tomu podľa mňa tvrdá drina, snažím sa čo najviac, svedčí o tom aj dnešná cena. Zároveň mám šťastie, že mám okolo seba neskutočný tím ľudí, ktorí so mnou fungujú tak dlho, že ich už nevnímam ako tím, ale ako rodinu. Neustále ma podporujú a spoločne veríme v naše schopnosti,“ doplnila spokojne.

Speváčka Emma Drobná. Foto: TASR, Jakub Kotian
Speváčka Emma Drobná. Speváčka Emma Drobná.

Rovnako titul obhajovala aj Emma Drobná. V jej prípade išlo o najhranejšiu pieseň rádiového éteru – hit Words. „Teším sa, že som po roku opäť získala cenu za najhranejšiu pieseň. Na prvom albume už jednu slovenskú pieseň (Keby) mám, ale teraz ich chcem urobiť trocha viacej. Som Slovenka, tak preto. Aj keď ma baví tvoriť v angličtine, považujem to za svoj druhý jazyk,“ skonštatovala Drobná.

„Ceny mám doma zatiaľ uložené na stolíku vedľa televízora. V týchto dňoch pracujeme na druhom albume. Album vydáme budúci rok, prvou skladbou z neho je Demons, ktorú sme už zverejnili,“ uviedla ešte Emma Drobná.

Medzi ocenenými sa ocitli aj spevák Ivan Tásler, raper Kali za nosič Dovi, Dopo či textár Vlado Krausz.

debata chyba
Viac na túto tému: #ceny #hudba #Celeste Buckingham #slová #SOZA #Emma Drobná

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...