Sveter Kurta Cobaina z MTV Unplugged mieri do aukcie

Dražba, ktorá sa bude konať 25. a 26. októbra, ponúkne tiež ručne písané texty Boba Dylana, Erica Claptona a Brucea Springsteena.

11.10.2019 00:00
Kurt Cobain Foto: ,
Kurt Cobain sa preslávil ako spevák a gitarista menovanej kapely Nirvana, ktorá vznikla v roku 1987.
debata

Olivovozelený pletený sveter, ktorý mal v roku 1993 oblečený Kurt Cobain počas vystúpenia skupiny Nirvana v rámci série MTV Unplugged, ako aj jedna z jeho gitár, mieria do aukcie. Spoločnosť Julien's Auctions v stredu informovala, že sveter a gitara Fender z roku 1993, ktorú Cobain používal počas turné In Utero, budú súčasťou tohtomesačnej dvojdňovej aukcie rockových memorabílií. Tyrkysová ľavoruká gitara bola niekoľko rokov vystavená v Rock'n'rollovej sieni slávy.

Jeden sveter Kurta Cobaina vydražili aj tento rok v máji za 75-tisíc dolárov. Niekdajší líder skupiny Nirvana ho mal oblečený v lete 1993, počas posledného oficiálneho fotenia s kapelou.

Sveter Kurta Cobaina z MTV Unplugged. Foto: Reuters
Kurt Cobain Sveter Kurta Cobaina z MTV Unplugged.

Aukcia, ktorá sa bude konať 25. a 26. októbra, ponúkne tiež ručne písané texty Boba Dylana, Erica Claptona a Brucea Springsteena.

Kurt Cobain sa preslávil ako spevák a gitarista menovanej kapely Nirvana, ktorá vznikla v roku 1987 a debutovala albumom Bleach (1989). Najslávnejšiu zostavu kapely spolu s Cobainom tvorili basgitarista Krist Novoselic a bubeník David Grohl, ktorý s formáciou nahral aj legendárny album Nevermind (1991). Štúdiovka zosadila z prvej priečky rebríčka Billboard 200 album Michaela Jacksona s názvom Dangerous (1991) a pochádzajú z nej hity ako Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, Lithium, In Bloom či Polly. Nirvana má na konte tiež nahrávky ako In Utero (1993) či MTV Unplugged in New York (1994). V roku 2014 ju uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Kurt Cobain zomrel 5. apríla 1994 vo veku 27 rokov. Podľa oficiálnej verzie sa vo svojom dome v Seattli zastrelil guľovnicou.

debata chyba
Viac na túto tému: #aukcia #Kurt Cobain

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...