Elton John opisuje: Keď som si dal prvý raz kokaín, tak som...

Už o pár dní uzrie svetlo sveta autobiografia Eltona Johna, v ktorej slávny Brit odhaľuje aj temné chvíle svojho umeleckého života.

10.10.2019 15:00
Spevák Elton John a jeho manžel David Furnish. Foto: ,
Spevák Elton John a jeho manžel David Furnish.
debata (2)

Rozpísal sa aj o užívaní kokaínu v sedemdesiatych rokoch. Ako uviedol, v roku 1974 začal vtedy 27-ročný spevák užívať kokaín, čo vyvrcholilo aj niekoľkými škandálmi.

Elton John opísal, ako sa cítil potom, čo kokaín prvý raz vyskúšal: „Ten príval sebavedomia a eufórie, že sa zrazu môžem celkom otvoriť a že nemusím byť hanblivý či ustráchaný.“

A pokračoval: „Ale to nebolo všetko, čo mi kokaín ponúkal. Prinášal istú pečať. Bol módny a exkluzívny. Bolo to, akoby ste sa zrazu stali členom elitného klubu, oddávajúci sa niečomu tajnému, nebezpečnému a zakázanému,“ cituje úryvok z knihy Daily Mail.

72-ročný spevák zároveň tvrdí, že nikdy nepatril k tým, čo podľahli závislosti. „Nikdy som nepatril k tým, čo bez kokaínu nedokázali vstať alebo si ho museli dávať každý deň. Ale keď som si ho dal, pokračoval som dovtedy, než som si bol istý, že v mojej blízkosti už žiaden kokaín nie je. Moja chuť naň bola neuveriteľná.“

V roku 1983 dokonca pod vplyvom kokaínu celkom zničil hotelovú izbu, v ktorej okrem postele Elton John rozbil všetok nábytok. V deväťdesiatych rokoch sa odhodlal podstúpiť liečenie a následne zmenil svoj život. V roku 2014 sa oženil za svojho dlhoročného partnera Davida Furnisha, s ktorým vychovávajú dve deti.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #kokaín #Elton John #David Furnish

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...