Gombitová, Patejdl, Brožová, Polívka či Jágr... S Gottom sa lúčili stovky osobností

Zádušnej omše za zosnulého Karla Gotta sa na Pražskom hrade v Chráme sv. Víta zúčastnilo množstvo známych osobností českej, ale i slovenskej umeleckej scény. Nechýbali ani politici či športovci.

13.10.2019 09:09
Marika GOmbitová Foto:
Speváčka Marika Gombitová prichádza na zádušnú omšu za Karla Gotta na Pražský hrad.
debata (6)

Prví pozvaní hostia prichádzali na Pražský hrad už pred deviatou hodinou ráno, pričom omša, ktorú v sobotu slúžil arcibiskup Dominik Duka, sa začala o 11:00. S Gottovým spevom (z reproduktora znela pieseň Už z hor zní zvon) sa presne o 12:30 omša skončila.

Michal David prišiel na Pražský hrad medzi prvými. Foto: Profimedia
Michal David Michal David prišiel na Pražský hrad medzi prvými.

Hana Zagorová a Michal David prišli pred Chrám sv. Víta medzi prvými. Zagorovej manžel, Štefan Margita, počas obradu spieval pieseň Panis Angelicum spolu s Evou Urbanovou. Pre ČT 24 si Michal David zaspomínal aj na prvé stretnutie so zosnulým spevákom: „Mal som vtedy 16 rokov, keď som sa prvý raz spoznal v Supraphone s Karlom Gottom. A už vtedy mi predpovedal skvelú kariéru. Práve on ma neskôr naučil, ako sa správať k fanúšikom, bol obrovský profesionál. Často mi hovoril, že keď je človek pripravený, nemá takú veľkú trému.“

S Gottom sa prišiel rozlúčiť aj spevák Richard... Foto: TASR
karel Gott S Gottom sa prišiel rozlúčiť aj spevák Richard Krajčo.

Následne objektívy zachytili frontmana kapely Kryštof, Richarda Krajča spolu s manželkou. Práve on je podpísaný pod poslednú Gottovu skladbu Srdce nehasnou (2019).

Herečka Kateřina Brožová prichádza na zádušnú... Foto: Profimedia
Kateřina Brožová Herečka Kateřina Brožová prichádza na zádušnú omšu za Karla Gotta na Pražský hrad.

Na rozlúčku do Prahy dorazili aj Slováci. Bola medzi nimi speváčka Marika Gombitová, ktorá v roku 1987 nahrala s Gottom duet Neznámy pár. Nechýbala ani Dara Rolins, ktorá žije dlhodobo v Prahe. Tá s Gottom v roku 1984 naspievala slávnu skladbu Zvonky štěstí. Na poslednú rozlúčku s Gottom prišiel aj Igor Timko z kapely No Name, Miro Žbirka či Vašo Patejdl.

Vašo Patejdl s manželkou prichádzajú  na... Foto: TASR
Vašo Patejdl Vašo Patejdl s manželkou prichádzajú na zádušnú omšu za Karla Gotta na Pražský hrad.

Spomedzi českých osobností to bol herec Bolek Polívka, Pavel Trávníček, Dagmar Havlová, Zlata Adamovská, Ivana Chýlková, Jan Kraus, Dagmar Patrasová, Felix Slováček, Tatiana Vilhelmová, Vojta Dyk, Jiří Bartoška a mnohí ďalší.

S Gottom sa prišiel rozlúčiť aj Jaromír Jágr. Foto: TASR
Jaromír Jágr S Gottom sa prišiel rozlúčiť aj Jaromír Jágr.

Prišla aj Vendula Svobodová, vdova po legendárnom skladateľovi Karlovi Svobodovi, ktorý pre Gotta zložil jeho najväčšie hity ako Lady Carneval, Beatles, Čau lásko, Holka v domě, Mistrál, Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš…

Vendula Svobodová prichádza na zádušnú omšu za... Foto: Profimedia
Vendula Svobodová Vendula Svobodová prichádza na zádušnú omšu za Karla Gotta.

Zvláštne poslanie počas poslednej rozlúčky mala herečka Jiřina Bohdalová, ktorá sa so zosnulým spevákom lúčila príhovorom. O ten ju poprosil sám Gott. „Stojím na tomto magickom mieste, aby som sa s Karlom rozlúčila. V mene Ivanky a ich dvoch dcér. Aj v mene všetkých, ktorí ho milovali. Túto úlohu mi pridelil sám Karel, on rozhodol, že sa s ním budem lúčiť práve ja,“ odznelo z jej úst.

Na zádušnú omšu už dorazil aj herec Bolek...
Vendula Svobodová prichádza na zádušnú omšu za...
+8Michal David prišiel na Pražský hrad medzi...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #pohreb #Karel Gott

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...