Ráž s Elánom zverejnili šokujúci klip! Pištoľou mieri na hlavu zviazaného novinára

Skupina Elán a jej líder Jožo Ráž patria dlhé roky medzi populárnych predstaviteľov hudobnej brandže a stále sa im darí žiť z niekdajšej "československej" popularity. Teraz vytiahli novú zbraň - šok a znechutenie.

14.10.2019 14:02
Jožo Ráž Foto: ,
Spevák Jožo Ráž na archívnom zábere.
debata (148)

Reč je o novom videoklipe, ktorý predstavitelia zverejnili ku skladbe Bulvárne krysy a v ktorej si podľa textu vybavujú účty s bulvárnymi médiámi. A nejde len o slová, ale aj drsný a poriadne nevkusný obrazový sprievod. Ako prvý o novinke informoval portál Omediach.com.

Videoklip štartuje zábermi svetových celebrít prenasledovaných paparazzmi, medzi ktorými sú použité napríklad zábery Paris Hiltonovej, nahnevaného Quentina Tarantina či dnes už zosnulého herca Heatha Ledgera. Zábery v redakcii bulvárneho periodika ponúkajú zase rozhovor šéfredaktora s novinárom, ktorý sa snažia zvýšiť predaj bulvárnymi kauzami. Mimochodom kamera zaberie obrázok zosnulej princeznej Diany. V ďalšom je zase zobrazená, tiež už nebohá, speváčka Whitney Houston. Rozhovor naráža na to, že sa novinár chystá vytiahnuť niečo na Elán, lebo „neznáša tých bastardov“.

Nasledujú zábery paparazzovskej sledovačky Ráža, ktorého zachytia s neznámou ženou či momenty, kde ich v obchodnom dome zveční mobilom neznáma okoloidúca a tip posiela do bulvárnej redakcie.

„Páni, myslím, že si všetci uvedomujeme, že je najväčší čas na deratizáciu," prihovorí sa Ráž vo videoklipe svojim kolegom Vašovi Patejdlovi a Jánovi Balážovi. Záver videoklipu potom pripomína doslova variácia na verejné popravy, ktoré zdieľajú radikálne skupiny na internete, keď v miestnosti maskovaní muži držia spútanú štvoricu s vrecami na hlave. Po tom, čo im strhnú dolu vrecia, aby videli na svojich „popravcov“, vôjde trio skupiny Elán. Hoci Ráž zamieri na hlavu mužovi, ktorý v klipe predstavuje šéfredaktora, zbraň skloní a následne mužovi do očí nastrieka Patejdl vodnou pištoľou.

Záver videa prináša ešte stanovisko, v ktorom je napísané, že „tvorcovia si vysoko vážia a rešpektujú všetky osoby pracujúce v mediálnej oblasti, prinášajúce relevantné informácie so zreteľom na celospoločenské záujmy“. Pripomínajú ešte, že skladba a klip sú namierené výlučne voči bulvárnym médiám, ktoré so serióznou žurnalistikou nemajú nič spoločné".

Bez ohľadu na snahu o odľahčenie aj vysvetľujúce „posolstvo“ na záver je však výsledok skutočne na pováženie. V krajine, kde o život prišiel novinár, pretože odhaľoval kauzy, pôsobí podobné video len ako nevkusný výkrik o trochu nového verejného záujmu.

Elánu sa ho určite zaň dostane, ale je smutné, že na to, aby k sebe prilákali pozornosť, musia robiť podobné kroky.

© Autorské práva vyhradené

148 debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #hrozba #únos #novinár #zbraň #Jožo Ráž #Elán

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...