Lucie Bílá má nový album. A fotky k nemu? Pozrite sa, ako jej to svedčí

Česká speváčka Lucie Bílá vydáva novú štúdiovku. Album Ta o mně vychádza v piatok 18. októbra.

21.10.2019 00:00
Lucie Bílá Foto:
Speváčka Lucie Bílá na záberoch k novému albumu, ktoré nafotila fotografka Lenka Hatašová. Tipovali by ste jej, že už má po päťdesiatke?
debata

Prípravy novinky sa začali už pred niekoľkými rokmi, a to po vydaní speváčkinej ostatnej štúdiovky Hana (2016). Bílá pôvodne vyberala z viac než 40 pôvodných piesní, z ktorých následne s producentmi pripravila 23 demonahrávok. Z nich napokon na albume ostalo spomínaných 13 najlepších skladieb. O texty piesní sa postarali Martin Šrámek, Andrej Hruška, Katarína Knechtová či Marek Ztracený, ktorý je autorom troch skladieb.

Speváčka Lucie Bílá na záberoch k novému albumu...
Speváčka Lucie Bílá na záberoch k novému...
+1Speváčka Lucie Bílá na záberoch k novému...

„Nový album je naozaj 'vymazlený’. Za dva roky som naspievala 23 pesničiek a z toho 13 tých naj prešlo poslednými úpravami producenta, aranžéra a majstra zvuku Martina 'Maxa’ Šrámeka a Andreja Hrušku. Vďaka tomu, že pesničky písali moji priatelia a ľudia, ktorí ma poznajú, je album ako moje rozprávanie o tom, na čo myslím, čo mi robí radosť a čo ma, naopak, doháňa k šialenstvu. Obzvlášť pesničky od Mareka Ztraceného sú písané mojimi slovami. Stála za tým tona esemesiek i hodín telefonovania, ale predovšetkým Marekov obrovský talent pomenovávať veci pravými menami. Veľkú radosť mám i zo spolupráce s Janou Kirschner, ktorú mám veľmi rada, alebo z mladej talentovanej autorky Patricie. Album mi robí radosť, pretože rozpráva o mojom živote. Je to proste album o mne,“ priblížila novinku Bílá.

zväčšiť Speváčka Lucie Bílá na záberoch k novému... Foto: Lenka Hatašová
Lucie Bílá Speváčka Lucie Bílá na záberoch k novému albumu, ktoré nafotila fotografka Lenka Hatašová. Tipovali by ste jej, že už má po päťdesiatke?

K novinke vznikli aj promo zábery pred objektívom fotografky Lenky Hatašovej, ktorá s Bílou spolupracuje pravidelne. Aj tentoraz sa ich spoločné „dielo“ vydarilo. Málokto by tipoval hlavnej aktérke fotografií, že oslávila 53. narodeniny. No konieckoncov, mladistvý šarm si Bílá uchováva už roky.

Speváčka sa pripravuje na špeciálny galakoncert v pražskej O2 arene, ktorý sa uskutoční 10. decembra. Na pódiu nebudú chýbať ani kapela Petra Maláska, Bílý zbor, symfonický orchester či 3D hologramy. Speváčka tiež počas koncertu po prvý raz predstaví naživo piesne z nového albumu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #album #Lucie Bílá #záber

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....