Jasné vyjadrenie princa Harryho: Medzi mnou a Williamom je isté napätie

Po niekoľkých mesiacoch špekulácií v britských bulvárnych médiách princ Harry prvýkrát priznal, že v jeho vzťahu s bratom Williamom panuje určité napätie.

22.10.2019 00:00
Britský princ Harry Foto: ,
Britský princ Harry.
debata

V dokumentárnom filme, ktorý v nedeľu odvysielala stanica ITV, povedal, že sa vydali „rozdielnymi cestami“. Médiá v minulosti špekulovali, že sa princovia odcudzili kvôli vzájomným sporom ich manželiek. Harryho manželka Meghan v dokumente ITV priznala, že nová rola po boku britského princa nie je jednoduchá. Pred sobášom s Harrym ju vraj priatelia varovali, že jej britský bulvár zničí život.

„Sme v tomto okamihu určite na rozdielnych cestách,“ povedal 35-ročný Harry v dokumente stanice ITV. Zároveň ale dodal, že tu vždy pre Williama bude. „Rovnako ako ja viem, že on tu bude vždy pre mňa“. Isté napätie vo vzťahu s bratom spôsobil podľa neho tlak, ktorému sú ako členovia kráľovskej rodiny vystavení. „Sme bratia. Vždy budeme bratia,“ dodal. Súrodenci ale podľa neho majú „dobré dni a zlé dni“.

Pri príležitosti 7o. narodením princa Charlesa... Foto: SITA/AP
BRITAIN-ROYALS/CHARLES Pri príležitosti 7o. narodením princa Charlesa Clarence House zverejnil fotografiu kráľovskej rodiny. Zľava hore: Vojvodkyňa Kate s princom Louisom, princ William, princ Harry a vojvodkyňa Meghan, dole zľava: princ Charles s princom Georgeom, vedľa neho sedí vojvodkyňa Camilla a princezná Charlotte.

V britskej bulvárnej tlači sa už niekoľko mesiacov píše o problémoch vo vzťahu oboch synov následníka britského trónu, princa Charlesa. Podľa médií ich spôsobili spory ich manželiek: tridsaťsedemročnej Kate a o rok staršej Meghan. Harry sa s manželkou tento rok na jar odsťahoval z Kensingtonského paláca, ktorý do tej doby obývali spoločne s Williamom a Kate. V júni vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, ako znie titul Harryho a Meghan, oznámili, že sa chystajú založiť vlastnú nadáciu. Svoju charitatívnu činnosť by tak mohli organizovať nezávisle na Williamovi a Kate.

Meghan, ktorá bola pred minuloročnou svadbou s Harrym herečkou známou zo seriálu Kravaťáci, v relácii ITV povedala, že pre ňu bolo ťažké prispôsobiť sa novej úlohe v kráľovskej rodine. Na tlak, ktorému čelia zo strany bulvárnych médií, vraj nebola pripravená. Po zoznámení s Harrym bola šťastná, britskí priatelia ju ale varovali, že by sa za neho nemala vydávať, pretože britský bulvár jej zničí život. Ťažké podľa nej bolo kvôli intenzívnemu záujmu bulváru aj jej tehotenstvo a teraz materstvo.

„Aby som bola úplne úprimná, už dlho hovorím H, tak ho totiž prezývam, že nestačí len niečo prežívať, to nie je zmyslom života. Musíte prekvitať. Musíte byť šťastný,“ zdôraznila. „Nikdy som si nemyslela, že to bude jednoduché,“ povedala Meghan s odkazom na tlak bulvárnych médií a dodala: „Ale myslela som si, že to bude spravodlivé,“ dodala.

Na otázku, či sa princ Harry neobáva, že by jeho žena mohla čeliť rovnakému tlaku ako jeho matka, princezná Diana, odpovedal: „Urobím všetko, aby som ochránil svoju rodinu. A ja teraz mám rodinu, ktorú musím chrániť.“ Harryho matka zahynula v roku 1997 pri autonehode v Paríži. Vodič vozidla, v ktorom išla so svojím vtedajším priateľom Dodim al-Fayedom, narazil do mostného piliera, keď sa snažil uniknúť bulvárnym fotografom.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princ Harry

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...