Tina Turner zažalovala nemeckého usporiadateľa, súd jej dal za pravdu

Speváčka Tina Turner, známa svojím charakteristickým chrapľavým hlasom, zažalovala nemeckú usporiadateľskú spoločnosť.

01.11.2019 00:50
Speváčka Tina Turner na archívnom zábere. Foto: ,
Speváčka Tina Turner na archívnom zábere.
debata

Príčinou je plagát, ktorý sľubuje šou nazvanú po speváčkinej veľkom hite Simply the Best. Problém je podľa umelkyne v tom, že vyvoláva mylný dojem, že na koncerte sama vystúpi, čo nie je pravda. Súd v stredu výhrady Turnerovej uznal, obom stranám ale poskytol mesiac na uzavretie dohody. Ak sa tak nestane, súd prípad opäť prevezme a 22. januára oznámi verdikt.

Na spornom plagáte usporiadateľskej spoločnosti Cofo Entertainment je umelkyňa Dorothea Fletcher, známa ako Coco, ktorá vystupuje ako dvojníčka speváckej legendy Turnerovej. To síce uvádza web usporiadateľa, ale nie plagát. Okoloidúci, ktorí si plagát prezrú, tak môžu nadobudnúť dojem, že na vystúpení bude skutočná Turner, uviedli zástupcovia speváčky.

Súd argument uznal, ale žiadny verdikt nevyniesol. Namiesto toho odporučil usporiadateľovi, aby plagát doplnil tak, aby nemohol byť nikto uvedený do omylu. Turner by výmenou za to potom od pokračovania súdu upustila. Sudca dal preto Turnerovej aj usporiadateľskej firme štyri týždne na uzavretie priateľskej dohody. Ak sa tak nestane, vynesie v januári verdikt.

Tina Turner sa narodila v USA, ale už dlhšiu dobu má švajčiarske občianstvo. V novembri oslávi 80. narodeniny. Turnerová sa stala populárnou v 60. rokoch vďaka piesni A Fool in Love. Závratný úspech jej ale priniesol album Private Dancer s hitom What's Love Got to Do with It z roku 1984. Vtedy zmenila imidž a štýlovo sa posunula od soulu a blues k popu. Nasledovali ďalšie šlágre ako We Do not Need Another Hero, Simply the Best či Golden Eye. V roku 2013 sa vydala za svojho dlhoročného priateľa, o 16 rokov mladšieho nemeckého hudobného producenta Erwina Bacha, a prijala švajčiarske občianstvo.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Tina Turner #plagát #rozhodnutie

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...