Slávny dizajnér hviezd zatvára svoj ateliér. Nastali ťažké časy, odkázal

Americký odevný návrhár Zac Posen, ktorého róby si na slávnostné príležitosti obliekali známe herečky, speváčky i členky kráľovských rodov, zatvára svoj rovnomenný módny dom.

03.11.2019 00:00
debata
Tavi Gevinson a dizajnér Zac Posen. Ona... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Tavi Gevinson a dizajnér Zac Posen. Ona oblečená v šatách z jeho dielne. Tavi Gevinson a dizajnér Zac Posen. Ona oblečená v šatách z jeho dielne.

Firma sa dostala do ekonomických ťažkostí a podľa vyjadrenia majiteľov už ju nemožno ďalej udržať v chode, uviedla agentúra AP.

Tridsaťdeväťročný Posen svoju značku rozbehol v roku 2001 a rýchlo sa stal obľúbeným dizajnérom hollywoodskych celebrít. Jeho modely večerných šiat sa často objavovali napríklad na udeľovaní Oscarov alebo na mediálne sledovaných udalostiach ako je Met Gala.

Doposiaľ si jeho kreácie obliekli dámy ako Gwyneth Paltrow, Claire Danes či Katie Holmes, v jeho šatách si vyšla aj bývalá prvá dáma Michelle Obamová alebo britská princezná Eugenie.

„Sám som sa už nejakú dobu snažil nájsť správneho partnera, ale čas vypršal … a v našom obore nastalo ťažké obdobie,“ povedal Posen magazínu Vogue. „Sme sklamaní, že tieto snahy boli neúspešné a hlboko nás trápi, že naša dvadsaťročná cesta teraz končí,“ dodal.

Herečka Julia Garner v kreácii Zac Posen.
Herečka Joey King v kreácii Zac Posen - na...
+12Herečka Katie Holmes prišla v šatách Zac Posen.
debata chyba
Viac na túto tému: #bankrot #koniec #móda #ateliér #Zac Posen

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...