Platiť Rushovi skoro 3 milióny? Absurdné, tvrdí bulvár, ktorý herca očiernil

Vydavateľ austrálskych novín The Daily Telegraph sa odvolal voči rozhodnutiu súdu, podľa ktorého toto periodikum v sérii článkov očierňovalo oscarového herca Geoffreyho Rusha.

04.11.2019 15:42
Geoffrey Rush Foto: ,
Geoffrey Rush na archívnej snímke.
debata

Nationwide News – materská spoločnosť, ktorej uvedený sydneyský bulvárny denník patrí – dostal príkaz vyplatiť Rushovi odškodné vo výške 2,9 milióna austrálskych dolárov (1,8 milióna eur).

Denník v inkriminovaných článkoch tvrdil, že Rush (68) v minulosti robil istej herečke nevhodné sexuálne návrhy.

Dvojdňové odvolacie konanie zamerané na verdikt a odškodné sa začalo v pondelok na federálnom súde v Sydney pred tromi sudcami, informuje tlačová agentúra DPA.

Právny zástupca spoločnosti Nationwide News na súde vyhlásil, že neexistuje dôkaz o tom, že Rush nebol schopný pracovať alebo nedostal žiadne pracovné ponuky či menej pracovných príležitostí dôsledkom poškodenia svojej reputácie. Právny zástupca dodal, že odškodné pre Rusha je „absurdné“.

Bulvárny denník v rámci odvolania sa predložil 16 bodov a tvrdí, že verdikt sudcu „vyvoláva obavy zo zaujatosti“. Právnici vydavateľa zároveň tvrdia, že im bola v niekoľkých ohľadoch odoprená procedurálna spravodlivosť. Právnici požadujú opakovanie procesu a nového sudcu.

Austrálska verejnoprávna stanica ABC informovala, že na súde, kde prebiehalo odvolacie konanie, bol Rush prítomný.

debata chyba

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...