Shakira opísala obrovský smútok: Boli chvíle, keď som nemohla ani vstať z postele

Ťažké časy vo svojom živote prežila aj speváčka Shakira. O neľahkom období porozprávala pre "The Guardian".

13.11.2019 10:00
Shakira Foto: ,
Speváčka Shakira.
debata

Pred dvoma rokmi, keď ju zradili hlasivky a ona sa musela dlhší čas liečiť, prežívala depresívne obdobie.

„Vždy som si myslela, že v mojom živote prídu chvíle, kedy stratím niečo ako krásu či mladosť. Ale nikdy by som si nepomyslela, že prídem o hlas. Je mojou identitou,“ opísala partnerka futbalistu Gerarda Piquého (32) a pokračovala: „Nespievať bolo pre mňa neznesiteľné.“ Strata hlasu sa podpísala aj pod jej psychiku, stala sa depresívnou. „Boli chvíle, keď som nemohla ani vstať z postele, taká depresívna som bola.“ Choroba ovplyvnila aj jej vzťah s partnerom, s ktorým vychováva dvoch malých synov, Sashu a Milana, keďže istý čas používala namiesto reči posunky. A okolie malo problém jej porozumieť. „Nebola som pozitívna, bola som pesimistická.“

Speváčka pre The Guardian vysvetlila, že ju lekári presviedčali, aby podstúpila operáciu, no ona bola presvedčená, že nebude fungovať. Preto sa obrátila na iné metódy, ako napríklad na hypnózu a meditáciu či dokonca svätenú vodu z Lúrd. „Potrebovala som buď operáciu, alebo boží zásah,“ skonštatovala Shakira, ktorej sa napokon hlas vrátil aj bez chirurgického zákroku.

V novembri 2017 slávna kolumbijská rodáčka zrušila európske koncerty jej vtedajšieho turné „El Dorado World Tour“. Zároveň ohlásila, že na pódiá sa vráti až v roku 2018. Už vtedy priznala, že situácia s jej hlasivkami ju nepríjemne prekvapila. "Celé tie roky som spievala a nikdy som sa nestretla s takouto situáciou,“ oznámila vtedy Shakira svojim fanúšikom na Twitteri.

Pred časom, v septembri, fanúšikov Shakiry potešila správa, že spolu s Jennifer Lopezovou vystúpia v polčasovej prestávke 54. ročníka Super Bowlu. Finále Národnej ligy v americkom futbale (NFL) sa bude konať 2. februára 2020 v Miami Gardens na Floride. "Nič už nemôže byť väčšie ako toto! Som nadšená, že sa dostanem na polčasové pódium Super Bowlu,“ napísala Shakira.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Shakira #Gerard Piqué

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...