Dve krásne Slovenky, Svátkovú a Norisovú, spojil ťaživý príbeh

Vlastina Svátková aj Zuzana Norisová sú obsadzovanými herečkami aj u našich českých susedov.

15.11.2019 00:00
Zuzana Norisová Foto:
Vlastina Svátková (vľavo) a Zuzana Norisová na premietaní snímky Môj príbeh.
debata

No zatiaľ, čo Norisová vymenila Prahu za Bratislavu, Svátková má stále domov v Čechách. Obe herečky sa stretli v Bratislave na premietaní novinky Môj príbeh, v ktorom si práve 37-ročná Svátková, rodáčka z Myjavy, zahrala hlavnú rolu.

Snímka rozpráva príbeh mladej Elizabeth, ktorá kvôli osudovej láske rezignuje na úspešnú kariéru baletky. Muž jej srdca má však dve tváre, a tak sa život s ním zmení na peklo a Elizabeth musí bojovať o vlastné prežitie. To však nie je všetko, čo si pre ňu osud pripravil. Počas jediného okamihu sa totiž z krásnej ženy stane troska s popálenou tvárou a bez akejkoľvek vyhliadky na spokojný život. Počas únavnej a dlhotrvajúcej liečby následne Elizabeth prichádza k presvedčeniu, že už je na konci svojej cesty, že nemá význam bojovať a bude lepšie sa vzdať. Vtedy ju podržia kamarátky a teta. Elizabeth postupne získava odvahu na nový život a všetko sa začína obracať na dobré, až kým sa na scéne zrazu neobjaví jej manžel.

"Mala som denne na tvári špeciálnu FX masku, ktorá vyzerala ako popáleniny. Aplikovali mi ju na pleť lepidlom a liehom každý deň asi dve hodiny a dávala sa dolu takým rozpúšťadlom a ja som mala na tie chemikálie reakcie, robili sa mi počas nakrúcania často ekzémy, niektoré dni sme preto nemohli ani točiť. Neskôr prišiel moment, keď som začala byť už veľmi nahnevaná, že si takto dobrovoľne nechávam ničiť pleť, no vzápätí som sa uvedomila a hneď som si povedala ‚Moja milá, ty tu predsa hráš postavu, ktorá si prešla niečím omnoho horším a zostali jej tie jazvy na celý život, takže drž hubu a makaj!‘,“ zasmiala sa Svátková.

Po jej boku sa v novej dráme objavia Vilma Cibulková, Saša Rašilov ml., Tereza Kostková, Pavel Kříž, Nela Boudová, Martin Stránský a Slovákov okrem hlavnej predstaviteľky vo filme zastúpia Zuzana Norisová, Alžbeta Stanková či Milan Kňažko.

Vlastina Svátková (vľavo) a  Zuzana Norisová na...
Vlastina Svátková (vľavo) a  Zuzana Norisová na...
+3Vlastina Svátková (vľavo) a  Zuzana Norisová na...

„Vo filme ukazujeme, čo je láska a čo nie, čo je v partnerských vzťahoch v poriadku a čo je už za hranicou a poukazujeme na to, že pokiaľ si človek sám seba neváži a nechá druhých, aby mu ubližovali, môže to viesť až k tragédii. Možno prídete o život, možno stratíte samé seba…“ poznamenala Svátková. "Je dobré, keď má film nejakú hodnotu a tento ju rozhodne má. Veľmi sa z neho teším,“ dodala.

Práve s Norisovou, ktorá v snímke stvárňuje jej kamarátku, sa objavila na premietaní snímky v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Norisová #Vlastina Svátková #Môj príbeh

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...