Zuzana Norisová: Dnes môžeme skoro všetko, sme šťastní ľudia

Slovenská herečka Zuzana Norisová v živote doslova potrebuje slobodu.

18.11.2019 00:00
Zuzana Norisová Foto:
Zuzana Norisová na premietaní snímky Môj príbeh.
debata (6)

„Sloboda pre mňa v živote znamená úplne najviac. Ja som vodnár, ten to má aj v charakteristike. Chvalabohu, že tá sloboda v tom ’89-tom nastala! Ani si neviem predstaviť, ako by sme tu žili, keby sa to nestalo a ani si to predstavovať nechcem,“ povedala v rozhovore.

V roku 1989 mala len desať rokov, a tak sa jej novembrové udalosti v tom čase veľmi nedotýkali. „Sestra je však o päť a pol roka staršia a ona tuším aj bola na tom námestí, už študovala na konzervatóriu v Bratislave, takže to prežívala viac ako ja. Ja som do toho diania vtedy nebola nejako zaangažovaná. Keď sa však neskôr diali spomienkové akcie k výročiu Nežnej revolúcie, bola som tam prítomná a Julinka s nami,“ uviedla Norisová.

Vlastina Svátková (vľavo) a  Zuzana Norisová na...
Vlastina Svátková (vľavo) a  Zuzana Norisová na...
+3Vlastina Svátková (vľavo) a  Zuzana Norisová na...

Podľa známej herečky sme dnes šťastní ľudia. „Ja napríklad milujem cestovanie, neviem si predstaviť, že by mi niekto zakazoval niekam ísť… Nehovorím, že je to ideálne, ale môžeme dnes skoro všetko. A zároveň mám pocit, že už máme taký dostatok, až človek niekedy nevie, čo vlastne chce,“ podotkla.

„Preto je pre mňa dôležité, že bývame v prírode a snažíme sa nebyť pohltení vecami ani sociálnymi sieťami, ako to je dnes bežné. Vážim si, čo mám a v tej prírode si, nech sa deje čokoľvek, vždy vyčistím hlavu,“ dodala.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Sloboda #zivot #demokracia #Zuzana Norisová

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....