Žbirkova oslava 40 rokov kariéry? Bubnovať mu bude brankár Petr Čech!

Na koncerte 3. decembra v pražskej O2 aréne bude sprevádzať Mira Žbirku ako hosťujúci bubeník bývalý futbalista Petr Čech. Vystúpenie sa uskutoční k oslavám 40 rokov Žbirkovej sólovej hudobnej kariéry.

21.11.2019 10:55
Čech futbal Arsenal Foto: ,
Petr Čech počas tréningu na Olympijskom štadióne v Baku pred stredajším zápasom finále Európskej ligy.
debata

Slávny futbalový a teraz hokejový brankár Čech doplní zoznam už potvrdených hostí, na ktorom sú speváčky Katarína Knechtová a Ráchel Skleničková a Eddi Reader.

Čech, ktorý už v Londýne absolvoval so Žbirkovou kapelou zvukovú skúšku, sa ako amatérsky bubeník prezentuje dlhšiu dobu. Napríklad v roku 2013 vystúpil na festivale Rock For People v Hradci Králové, kde sa skupinou Eddie Stoilow odbubnoval štyri pesničky.

Miro Žbirka na koncerte v Londýne Foto: Ingrid Remišová
Miro Zbirka Londyn 2019 Miro Žbirka na koncerte v Londýne

Nedávno kvôli charite s bubeníkom skupiny Queen Rogerom Taylorom nahral charitatívny singel nazvaný That's Football. „Majte sa na pozore, Ed Sheeran, Stormzy a ďalší, v meste je nový umelec,“ napísal žartom na svojom Twitteri športovec, ktorý má na videoserveri YouTube kanál, kde zverejňuje svoje bubenícke výkony.

So Žbirkom v Prahe zahrá kapela zložená zo svetových hudobníkov, ktorá absolvovala koncertnú premiéru 26. októbra v Londýne. Pred vypredanou sálou zahral Žbirka najväčšie hity a tiež skladby z posledného albumu v sprievode Blaira Cunninghama (bicie), Robbieho McIntosh (gitary), Hamisha Stuarta (basgitara), Deana Rosse (klávesy), Pearse McIntyre (gitary) a Roba Casse (gitary , spev).

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #koncert #kariéra #oslava #Petr Čech #Miroslav Žbirka #bubny

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...