Zatiaľ žiadne turné! Coldplay chce chrániť planétu, s koncertmi to nejde

Britská kapela Coldplay nepôjde na turné so svojím najnovším albumom, aby nezaťažovala životné prostredie. Pre BBC to vo štvrtok povedal frontman tejto hudobnej skupiny Chris Martin.

22.11.2019 09:54
Chris Martin Foto: ,
Spevák skupiny Coldplay Chris Martin.
debata

Členovia kapely chcú, aby v budúcnosti ich koncertné série mali z ekologického hľadiska pozitívny dopad. „V súčasnosti máme za sebou dosť veľkých turné. Ale ako toto obrátime, aby nešlo o to stále len brať, ale hlavne dávať?“ uviedol Martin v rozhovore s BBC. „Berieme si nejaký čas na to, aby sme popremýšľali, ako my sami môžeme aktívne prispieť (k zlepšeniu životného prostredia),“ povedal tiež.

Coldplay sú teraz v jordánskom Ammáne, kde ich v piatok čakajú dva koncerty, jeden sa bude konať na úsvite a druhý pri západe slnka a budú odrážať dve polovice ich nového albumu Everyday Life. Vystúpenie kapely bude naživo prenášané na internetovom kanáli YouTube.

Piatok je tiež dňom, kedy nový album Colplay vyjde. V pondelok odohrajú zatiaľ jediný naplánovaný koncert, a to v londýnskom prírodopisnom múzeu. Výťažok z neho venujú vybranej nadácii, ktorá sa zaoberá ochranou životného prostredia.

BBC pripomína, že skupina Coldplay bola naposledy na svetovom turné po piatich kontinentoch v rokoch 2016 a 2017. Odohrala počas neho 122 koncertov.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #turné #životné prostredie #Coldplay

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...