Polnišová spievala HEXácky hit, Ďuďovi poslala odkaz do neba

HEX odohrali koncert k 30-temu výročiu kapely venovaný Ďuďovi v bratislavskej Starej Tržnici.

26.11.2019 06:00
petra Polnišová Foto:
Pieseň "Chvíľu áno, chviľu nie“ zaspievala spolu s Laskym herečka Petra Polnišová.
debata

Na scéne sa vystriedali špeciálni hostia a bývalí členovia kapely, ktorí spievali a hrali kultové HEXácke hity. Petra Polnišová, Michal Kaščák, Janko Lehotský, IMT Smile, Vidiek, Le Payaco, Polemic, Para, Billy Barman, Puding Pani Elvisovej, Katka Korček, Vrabec, Shooty, Ján Gordulič, Dušan Slimák – tí všetci prišli vzdať hold kapele HEX a Petrovi „Ďuďovi“ Dudákovi, ktorý predčasne odišiel do hudobného neba.

Silné emócie prežívali účinkujúci na pódiu aj fanúšikovia v hľadisku na prvom výročnom koncerte skupiny HEX pre Ďuďa. V Starej Tržnici sa HEX predstavili v zostave Martin "Fefe“ Žúži, Tomáš "Yxo“ Dohňanský, Tibor "Tybyke“ Szabados, Peter "Šarkan“ Novák, gitarista Laci Tvrdý a na trúbku zahral Peter Letovanec.

Kapela HEX odohrala koncert k 30-temu výročiu... Foto: Pavol Karell
kapela HEX Kapela HEX odohrala koncert k 30-temu výročiu kapely.

"Bol to jeden z naj koncertov, ktoré sme počas 30-tich rokov v kapele HEX zažili. Prípravy boli celkom náročné, no my sme cítili, že to takto pre našich fanúšikov musíme pripraviť. Ďakujeme hosťom a ľudom, ktorí sa podieľali na príprave koncertu, fanúšikom a v prvom rade našim rodinám za dlhoro nú podporu v tom, čo robíme,“ neskrýval dojatie Tomáš "Yxo“ Dohňanský.

HEXácke hity "V piatok podvečer“, "Tam, kde slnko spí“, "Zlý motýľ“, "Maťo a Linda“ a mnohé ďalšie zaspievali hudobní hostia a priatelia kapely. Na pódiu sa vystriedali Janko Lehotský, skupina Vidiek, Le Payaco, Polemic a ďalší. Pieseň "Chvíľu áno, chvíľu nie“ zaspievala spolu s Laskym herečka Petra Polnišová.

"Pieseň mi vybrali HEXáci, ktorých mám strašne rada. Pokúšala som sa spievať, najmä preto, lebo je to pre Ďuďa, bolo to dojemné. Spoznali sme sa na škole a ja som vystupovala v ich klipe ešte ako mladá žaba. Bol to super človek, pozdravujem ho do neba,“ povedala Petra Polnišová.

Michal Kaščák a skupina Le Payaco zahrali pieseň "Všetko, čo mám rád“, ktorú organizátor nášho najväčšieho festivalu nazval najlepšou pesničkou v histórii ľudstva. IMT Smile zahrali megahit HEXu "Keď sme sami“.

"Som rád, že sme sa stretli, keď som bol mladý chlapec. Bavia ma ľudia, ktorí sú na pódiu schopní urobiť hocičo. Ďuďo nebol len taký obyčajný frontman, bol svojský. To ako spieval, ako tvoril, ako produkoval. Vedel som, že hudbu vyštudoval a že sa vyzná v rôznych hudobných štýloch. Mal som k nemu veľký rešpekt. Ďakujem, že nám dal toľko dobrej muziky,“ vyznal sa Ivan Tásler. Druhá polovica koncertu už patrila výlučne členom skupiny HEX.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hex #Billy Barman #Michal Kaščák #Petra Polnišová

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...