Astorka oslávila 15. narodeniny

Už pätnásť rokov uplynulo od založenia divadla Astorka Korzo ´90. Vo štvrtok večer si členovia súboru, ale aj mnohí hostia pripomenuli chvíle, kedy toto divadlo vznikalo.

29.04.2005 06:43
debata

Hoci jeden z bratislavských divadelných stánkov dlho sídlil kúsok od prezidentského paláca, presunul svoju scénu k Ministerstvu kultúry. Práve tu sa konal aj jubilejný program, na ktorom vystúpili mnohí stáli členovia divadla. Nechýbala Zita Furková, Marta Sládečková, Boris Farkaš, Anka Šišková či Szidi Tobias. Svojou návštevou poctil divadelníkov aj slovenský premiér Mikuláš Dzurinda.

„Je to vynikajúci pocit, že sme sa dožili už pätnástich narodenín. Snáď sa dostaneme ďalej. A budeme prinášať nášmu divákovi stále dobré divadelné hry,“ vyjadril sa riaditeľ divadla Vlado Černý.

„Otázkou je, či divadlo nestarne psychicky. Môžeme si len želať a ja si to stále želám, aby Astorka stále mladla,“ uviedla pre nás členka umeleckého kolektívu herečka Zuzana Krónerová. Na otázku, ktorá úloha jej za tých pätnásť rokov najviac prirástla k srdcu, odpovedala prozaicky: „Asi tá najťažšia. Pitínského Matka. Hoci som sa pred každým predstavením bála, bol to pre mňa neuveriteľný zážitok. Profesionálny aj duševný. Bohužiaľ ju už nehráme, keďže náš kolega Lajko Moravčík nás opustil, ale na tú hru budem spomínať stále,“ prezradila nám nositeľka ceny Český lev a vynikajúca slovenská herečka Zuzana Krónerová.

Okrem nej sa na recepcii po oficiálnej časti objavil napríklad aj Ľubo Gregor či Marián Zednikovič.

Divadlo Astorka Korzo ´90 má na svojom konte aj dve ocenenia DOSKY, tie však určite nebudú posledné. Práve v týchto dňoch sa tiež bude konať premiéra novej hry (29. 4) pod názvom Tichý dom, ktorú členky súboru Zuzana Krónerová a Zita Furková nacvičili pod dohľadom Silvestera Lavríka.

debata chyba

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...