Herec Brian Caspe: Pravda dokáže človeka zachrániť, ale aj zničiť

Americký herec Brian Caspe, ktorý sa len pred pár dňami objavil na plátnach slovenských kín ako ústredný zloduch vo filme Malá ríša, si najviac zo všetkého cení pravdovravnosť.

28.11.2019 00:00
Mala Risaweb 1 Foto:
Klara Mucci ako Cat a Brian Caspe ako nacistický továrnik Bar.
debata

Pravda je preňho podľa vlastných slov nanajvýš čarovná vec, no tak, ako dokáže mať svoje kúzlo, tak občas máva i neželaný výsledok. „Povedať pravdu vás môže zachrániť, ale môže to mať aj nejaký negatívny dôsledok. Niekedy priznáte pravdu šéfovi a on vás vyhodí z práce alebo poviete pravdu partnerovi a on sa s vami rozíde… No aj tak si myslím, že je na nej niečo pekné…,“ poznamenal v rozhovore.

Známy herec pravdu vníma ako akési svetlo. „Keby nik nehovoril pravdu, nič sa medzi ľuďmi a v spoločnosti nemení a nečistí. Ja ju vnímam ako niečo priezračné, čo dokáže odohnať preč akékoľvek zlo,“ vyjadril sa 44-ročný rodák z kalifornského Santa Cruz. „Hovoriť pravdu je preto veľmi dôležité, aj keď si to často vyžaduje nejakú obeť,“ dodal.

V skutočne vyhrotených situáciách, keď by šlo o život, by však podľa vlastných slov za seba ruku do ohňa nedal. „Ja osobne sa snažím vždy hovoriť pravdu, najviac ako len viem, no keby ma mali za ňu zabiť, možno by som klamal… Neviem. Neviem, ako by to bolo v extrémnych podmienkach, to ťažko povedať. Tiež som len taký malý človiečik, ale každopádne sa snažím…,“ uzavrel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brian Caspe #Malá ríša

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....