Rapoš venoval CD láske Vejmělkovej

Vo štvrtok večer, presne v deň svojich menín, pokrstil režisér, scenárista a skladateľ Dušan Rapoš svoje 2 CD s názvom The best of Dusan Rapos 2005. "Nie je podstatné, aký žáner robíte, podstatné je, že tým ľuďom máte čo povedať," povedal o atypickom žánri svojej hudby Rapoš.

27.05.2005 09:52
debata

Pri predstavovaní nového albumu, ktorý obsahuje skladateľom upravenú scénickú hudbu zo známych filmov povedal, že muzika vznikla pre jeho životnú lásku Evu Vejmělkovú. Tá však na krst pre svoje materské povinnosti neprišla.

Keďže je nový Rapošov projekt 2 CD, aj krstní rodičia boli dvaja. The best of Dusan Rapos 2005 uviedli šampanským do života herečka Chantal Poullainová a operný spevák Peter Dvorský, ktorý musel bezprostredne po krste odísť odspievať svoje predstavenie v opere.

„Až keď som spoznal Dušana osobne, tak som pochopil, prečo je tá hudba taká skvelá,“ povedal na adresu svojho priateľstva s Rapošom Dvorský. Podobnú radosť vyjadrila aj Chantal, ktorá pre krst zrušila svoje pracovné povinnosti. 

Dušan Rapoš si o svojej hudbe myslí, že je to špecifický žáner, ktorý sa dotýka skôr citlivejších ľudí. „Takých je veľmi veľa, ale máloktorí to vedia priznať. Radšej ako by to mali verejne prehlásiť počúvaním nejakej scénickej hudby, si idú verejne zakričať na futbal, alebo niečo podobné,“ povedal Rapoš.

To, že je Dušanova hudba citlivá, je jasné už na prvý pohľad – zasnený Rapoš s gitarou, v pozadí víla s píšťalkou a  modrý obal albumu. Takmer 140 minút hudby na snívanie tvoria skladby z filmov ako Fontána pre Zuzanu, Peter a Lucia, Utekajme, už ide!, Akcia Edelstein a iné.

debata chyba

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...