Táňa Pauhofová: Keď príde možnosť skúsiť si niečo úplne nové, idem do toho

Slovenská herečka Táňa Pauhofová podľa vlastných slov nikdy nemala vysnívanú rolu.

07.12.2019 00:30
Herečka Táňa Pauhofová na filmovej premiére... Foto:
Herečka Táňa Pauhofová na filmovej premiére Šťastný nový rok.
debata (1)

„Ja nemám vysnívané veci, skôr sa nechávam prekvapovať, čo ku mne príde a jediná moja vízia je nájsť v tom celom trošku pokoja a harmónie, po pracovnej aj po súkromnej stránke, aby sa to všetko nejako vybalansovalo,“ povedala.

Známa herečka sa len prednedávnom objavila v hlavnej ženskej úlohe v kriminálnom seriáli Bez vedomia Ivana Zachariáša a už dnes sa na plátnach slovenských kín predstaví ako jedna z piatich ústredných hrdiniek v snímke Šťastný nový rok Jakuba a Adriany Kronerovcov. „Šťastný nový rok som začala natáčať hneď po tom, ako som po niekoľkých mesiacoch dotočila Bez vedomia, čo bolo, aj keď jedno z najúžasnejších, ale veľmi náročných období, takže na nakrúcanie Šťastného nového roka som si vlastne išla do tých Tatier s ľuďmi, ktorých mám rada a s ktorými mi je dobre, odpočinúť. Tak som to trošku vyrovnala. Bolo nám tam spolu príjemne a bolo to pekné,“ prezradila Pauhofová, ktorá v novinke stvárnila „čerstvo odkopnutú“, nešťastnú mladú ženu. „Čo o tej mojej dievčine povedať… Sklamaná, smutná, ale vďaka svojim priateľkám nie osamelá, hľadajúca a nájdená,“ opísala niekoľkými slovami svoju filmovú Hanu.

Veľa skúseností s komédiami podľa vlastných slov nemá. „Bez toho striedania žánrov to ale nejde. Gro mojej práce je práve tá pestrosť a ja to rada vyvažujem, aj to divadlo aj film, a dávam si záležať na tom, aby som sa dlhodobo nepohybovala iba v náročných veciach alebo len v ľahších, aby v tom bola nejaká harmónia a aby to zakaždým malo zmysel,“ poznamenala.

„Veď život sám je tragikomický, prináša pokojné a pekné chvíle a potom ťažšie chvíle, aj tie má zmysel občas hrať a nielen hrať, ale aj zažívať a potom ich treba vyvážiť niečím ľahším, milým, niečím, čo vyčistí hlavu a urobí dobre… A keď príde možnosť skúsiť si niečo úplne nové a iné, tak to je to, čo ma baví úplne najviac,“ zasmiala sa 36-ročná Bratislavčanka.

Sympatická herečka verí, že divákov a diváčky nová snímka pohladí na duši. „Je to rozprávkový príbeh, no myslím si, že každý deň prichádzame o toľko ilúzií a každý deň sme konfrontovaní s niečím, čo sa nám úplne nepáči, takže občas každý z nás to pohladenie potrebuje… Ja som človek, ktorý má síce bližšie k tým ťažším veciam, no napriek tomu si myslím, že to pohladenie čas od času treba a prísť si oddýchnuť a spočinúť a urobiť si na chvíľu dobre – to je to, čo dúfam, že si tí diváci z tohto filmu môžu zobrať a preto som do toho projektu aj išla,“ uzavrela Pauhofová.

Herečka Gabriela Marcinková stavila na červenú...
Herečka Emília Vášáryová vyzerala na premiére...
+21Herečka Zuzana Norisová stvárnila jednu zo...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Táňa Pauhofová #Bez vedomia

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...