Príbeh Ježiša je morbídny, tvrdí hviezda Novej scény. Vyznáva budhizmus

Slovenskej herečke a speváčke Romane Dang Van pripadá príbeh Ježiša Krista morbídny.

11.12.2019 08:00
Herečka Romana Dang Van. Foto:
Herečka Romana Dang Van.
debata (2)

„Kristov príbeh je strašný. Aj to, ako je zobrazený v kostoloch. Ja som bola v kostole asi trikrát v živote, raz som šla na svadbu do takej nádhernej katedrály v Banskej Bystrici a pozerám tam na toho Ježiša, aký tam bol zničený, krvavý, ešte mal také predĺžené ruky a nohy… Bolo to naozaj desivé,“ povedala v rozhovore.

Mladá interpretka je vierovyznaním budhistka. „Odmalička som tak vychovávaná, ocino je budhista a ja som tak prirodzene naladená tiež. Viera nie je o papieroch, ale o duchovne a o tom, k čomu človek inklinuje a čomu verí a mne je budhizmus jednoducho bližší. Aj ten Budhov príbeh. On tiež zažil všeličo, lákali ho démoni a podobne, ale nie je to také strašidelné, je to postavené skôr na rozprávke,“ podotkla Dang Van.

Budhisti zároveň podľa sympatickej tmavovlásky pôsobia v porovnaní s kresťanmi celkom inak. „Sú takí pokojnejší a milí, stále sa usmievajú, sú prajní, majú veľkú pokoru, nepoznajú intrigy a ohováranie. Aspoň u nás v rodine je to tak, to je úplne iný svet. Keď vo Vietname strávim dlhší čas, zvyknem sa potom na Slovensku cítiť ako na Marse,“ zasmiala sa Dang Van.

„Vo Vietname majú ľudia úplne iné tempo, tu treba všetko rýchlo, všetci sú nervózni a ja nechápem prečo… Je to sebazabíjanie sa, len si tým krátia životy… Keď to pozorujem, vždy hovorím priateľovi ‘Branko, keď ja budem niekedy takáto, hneď mi daj facku!‘,“ uzavrela.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #príbeh #Ježiš Kristus #budhizmus #Romana Dang Van

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...