Sima Martausová sa teší na vianočné pečenie, ale aj na Tatry

Nastávajúce vianočné obdobie je pre Simu Martausovú jedným z najkrajších a najradostnejších v roku.

21.12.2019 00:00
Archiv Sima Martausova Foto:
Speváčka Sima Martausová miluje hory.
debata

Okrem toho, že je veriaca a význam Vianoc vníma z duchovného hľadiska, užíva si aj bežné radosti, ktoré sú so sviatkami pokoja spojené. Dokonca aj vo svojom repertoári má viacero vianočných piesní. "Ako veriaca, Vianoce vnímam najmä z toho duchovného hľadiska. Teším sa z narodenia Krista, ale zároveň si na vianočnom období užívam aj tie malé bežné radosti, ako je pečenie koláčikov, varenie punču, stretávanie sa s blízkymi,“ prezradila speváčka. Za svojich blízkych považuje aj svojich fanúšikov a koncert Vianoce v Tatrách, ktorý absolvuje už 29. 12. 2019 v Tatranskej Lomnici, venuje aj im.

Počas tatranského vianočného koncertu zaznejú pesničky nielen z tohto albumu, ale aj z tých predchádzajúcich. Sviatočnú atmosféru umocnia skladby, ktoré oslavujú azda najkrajší čas roka. "Mám zložených viac vianočných vlastných piesní, tak sme si povedali, že do playlistu zaradíme aj tie. Budeme hrať napríklad aj Vianočné šalalí, kde sa ľudia môžu zapojiť, ale aj vážnejšie a pomalšie vianočné piesne, ktoré som zložila,“ tvrdí Sima.

Speváčka vyhlasuje: "Tatry milujem, a preto sa teším, že bude mať koncert práve v krásnom prostredí hôr.“ Nie je však obyčajným milovníkom veľhôr. V minulosti už zdolala Lomnický či Gerlachovský štít, no najväčšie sústo, ktoré zvládla, bol Mont Blanc v Savojských Alpách, ktorý považuje za jeden z najväčších adrenalínových zážitkov vo svojom živote, kde si siahla na dno svojich síl, no úspešne prekonala sama seba. Aj preto majú veľhory jej obrovský rešpekt a obdiv.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sima Martausová

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...